sunnuntai, 24 lokakuu 2021 10:51

Futsal Ykkönen: Loistava startti kauteen! HIFK kaatui vakuuttavasti 6-1

FC Kiisto aloitti kautensa lauantaina Helsingissä, kun vastaan asettui viime kaudella Liigassa pelannut HIFK. Ottelu pelattiin Pirkkolan Palloiluhallissa.

Keltamustien riveissä nähtiin muutama debytantti, kun Somerosta saapunut Samuli Laine ja Varkauden oma poika Mikael Immonen ottivat paikkansa pelaavasta kokoonpanosta. Myös viime kaudella armeijan takia vähemmän mukana ollut Ossi Katajamäki otti paikkansa ykköskentän laidasta. Muuten kokoonpanossa oli viime kausilta tuttuakin tutumpia naamoja.

Ottelun alku osoitti heti kärkeen sen, että FC Kiistolla ei bussijalkoja ollut, vaan jokainen pelaaja oli hereillä pelaamaan. Vaikka HIFK:n rosteri oli muuttunut viime kaudesta jonkin verran, niin se oli tiedossa, että ainoastaan omalla maksimaalisella suorituksella voi pisteet vieraista hakea. 

Keltamustat saivat haluamansa startin, kun Nicolas Tuisku pääsi laidasta läpi ja ampui tulisesti pallon etukulmasta sisään. HIFK:n paikat tulivat lähinnä meidän pelaajien pienistä huolimattomuusvirheistä, mutta muuten isännillä ei ollut tilaa eikä aikaa Kiiston alueella. 

HIFK oli kuitenkin seuraava maalintekijä, kun Kiiston muoto hajosi hetkellisesti pienten pomppujen seurauksena. Kotijoukkue ei jättänyt mahdollisuutta hyödyntämättä, vaan pallo pelattiin takakulmalle, josta Juho Mäkiniemi sai putata pelivälineen tyhjiin.

Kuitti tuli kuitenkin nopeasti, kun kapteeni Lauri Karri otti riiston ja ampaisi läpiajoon. Hallittu viimeistely ja tilanne oli jälleen Kiistolle 2-1. Vielä ennen taukoa nähtiin yksi osuma, kun Tuisku oli hereillä maalin edustalla ja iski illan toisellaan lukemiksi jo 3-1.

Tauon aikana ei suurempaan paniikkiin ollut aihetta, vaan pelaajistolle muistutettiin huolellisuuden tärkeydestä, sillä se oli ainut asia, jolla HIFK olisi voinut päästä mukaan peliin.

Tuisku kruunasi ottelun hattutemppuun

Tämä myös toteutui toisella jaksolla. Vaikka HIFK nosti prässiään ylemmäksi, niin virheitä ei tullut. Tarpeeksi nöyränä pysyminen oli avain siihen, että toiseen päähän siunaantui enemmänkin maalipaikkoja, kun kotijoukkue yritti riskillä saada katkoja. 

Kiisto alkoi lyömään illan viimeisiä hitaita käyntiin reilu 10 minuuttia ennen loppua, kun Karri tarjoili upeasti ja Katajamäki painoi pallon varmasti verkon perukoille. Kun hetkeä myöhemmin Karri osui toistamiseen, niin tilanne oli jo 5-1. Tämän jälkeen HIFK otti reikäpaidan käyttöön hakien kavennusmaalia. Kiiston nelikko ei tarjonnut tilaa hyviltä sektoreilta, vaan tähtirinnat joutuivat vetämään huonoista sektoreista. Aika kului auttamatta liian nopeasti loppuun eikä edes yhtä kavennusmaalia saatu aikaiseksi.

Sen sijaan Nicolas "Rock" Tuisku kävi viimeistelemässä hattutemppunsa pelin loppuhetkillä. Näin ollen tuloksena oli vakuuttava 6-1-voitto, joka antaa loistavan lähdön kauteen.

Seuraava ottelu on ohjelmassa lauantaina 30. lokakuuta, kun Vaasan Kauppikselle saapuu vieraaksi Ilves. Täytetään Kauppis kotiavaukseen, joten tervetuloa katsomaan Vaasan parasta futsalia paikan päälle! Liput maksavat 5€ ja lapset sisään ilmaiseksi.