torstai, 28 lokakuu 2021 18:15

Futsal Ykkösen vastustajat tutuksi – esittelyssä VehU

Futsalin Ykkösessä on tällä kaudella mukana 12 joukkuetta, joten seuroja nähdään ympäri Suomen. Sen vuoksi esittelemme vastustajiamme, jotta fanit pääsevät paremmin sisään sarjaan.

Aikaisemmin olemme käyneet läpi HIFK:n ja Ilveksen porukat. Tällä kertaa katsauksen kohteena on Vehmaisten Urheilijat eli VehU. Joukkue nousi Ykköseen kaudeksi 2020-2021 ja lunasti heti paikkansa sarjassa. Tälle kaudelle ainakin joukkueen omat odotukset ovat kohonneet, joten viime kauden keskikastin sijoitus tuskin enää riittää seuralle.

Viime kaudella keskinäisissä VehU antoi kovan vastuksen hakien muun muassa Vaasasta tasapelin. Vieraissa FC Kiiston kokemus oli liikaa ja pisteet lähtivät tiukkojen vaiheiden jälkeen Vaasaan. Voidaan kuitenkin hyvällä syyllä todeta, että kyseessä oli yksi sarjan inhottavimmista vastustajista, sillä mitään ei saanut ilmaiseksi.

VehU teki täksi kaudeksi mielenkiintoisen hankinnan, kun riveihin saapui FC Kiistolle erittäin tuttu pelimies jalkapallon puolelta. Tampere Unitedin riveissä pelaava Eric Bullock hautasi FC Kiiston haaveet Regions Cupin finaalista kahdella maalillaan Elisa Stadionilla. 

Vehmaisten Urheilijoiden vahvuus on varmasti tasaisuus, sillä yksittäisiä pelaajia ei erotu joukosta. Kuitenkaan heikkoja lenkkejä ei ole, joten vastustajat joutuvat tekemään ison työn maalien eteen. Onko ratkaisuvoimaa kuitenkaan sitten tarpeeksi, jotta joukkue nousisi kärkikastiin? Se jää nähtäväksi, mutta kauden alku oli ainakin joukkueelta hyvä, sillä se nousi 1-4-tappioasemasta 4-4-tasapeliin Liigasta pudonnutta PJK:ta vastaan.

Viime kaudella joukkueen paras pistemies oli Teemu Hannula, joka teki 19 ottelussa 19 tehopistettä. Maaleja VehU ei ihmeellisesti tehnyt, mutta kuten sanottua niin omiin ei mennyt helppoja. Joukkue päästikin viime kaudella neljänneksi vähiten osumia, joka oli kovan luokan suoritus sarjanousijalta.