perjantai, 29 lokakuu 2021 20:06

Futsal Ykkönen: Edessä kotiavaus – FC Kiisto saa vieraakseen Ilveksen

FC Kiisto pääsee vihdoin pelaamaan myös kotiyleisön eteen, kun lauantaina 30. lokakuuta Vaasan Kauppikselle saapuu vieraaksi Tampereen Ilves. Ottelu alkaa klo 15:00.

FC Kiiston kausi käynnistyi vakuuttavalla voitolla, kun Futsal-Liigasta pudonnut HIFK kaatui vieraskentällä lukemin 6-1. Sen sijaan lauantaina vieraaksi saapuva Ilves koki kauden avauksessa tappion FC Raumalle numeroin 3-6. Tupsukorvien joukkue meni isosti uusiksi viime kauden putoamisen johdosta. Avainpelaajat vaihtoivat korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Mad Maxin paitaan. Mad Max ja Ilves solmivat myös farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajien kierrättämisen kumpaankin suuntaan.

Kaikki hiemankin futsalia seuranneet tietävät Ilveksen perinteet, sillä onhan kyseessä Suomen kaikkien aikojen menestyin futsalseura. 

Vaikka nimekkäät pelurit lähtivät muihin maisemiin, niin joukkuetta ei sovi aliarvioida. Ilveksen joukkue tulee varmasti vielä tulevaisuudessa, kun uudet tukipilarit saadaan muodostettua. Historiaa pitää arvostaa, mutta vastustajalle ei sovi kumartaa. Nyt on aika FC Kiiston painaa lisää kaasua ja aloittaa myös kotipelit voitolla.

Kokoonpanoon tulee hieman muutoksia, sillä Samuli Laine ja Mikael Immonen missaavat Ilves-ottelun. Tilalle saatiin kuitenkin viime kausilta tutut Aapo Autio ja Miika Niemi, joten rosteri on erittäin iskukykyinen lauantaina. Niemi ja Autio eivät olleet mukana vielä Helsingissä, mutta nyt tulevana viikonloppuna kaksikko nähdään parketilla.

HIFK-voitosta otetaan ehdottomasti mukaan viimeistely, sillä paikoissa oltiin kerrankin tehokkaita eikä vastustaja pystynyt pyristelemään mukana. Onnistumisia tuli laajalta rintamalta, joten sekin on piristävää, sillä viime kausina maalinteko on ollut ajoittain todella tuskaista.

Omassa päässä täytyy pystyä olemaan hieman huolellisempi, niin tämän jälkeen vastustajat ovat todella isoissa ongelmissa pelkästään maalipaikkoihin pääsyn kanssa.

Lauantain Ilves-ottelu käynnistyy klo 15:00. Liput maksavat 5€ / kpl. Lapset pääsevät sisään ilmaiseksi. Muistakaa, että myös sunnuntaina pelataan kotikentällä, kun vieraaksi saapuu puolestaan Vehmaisten Urheilijat. Tämäkin taisto käynnistyy klo 15:00.

Mikäli et pääse paikan päälle, niin kumpikin ottelu kuvataan suorana lähetyksenä FC Kiiston YouTube-kanavalle.