maanantai, 01 marraskuu 2021 06:30

Futsal Ykkönen: Ei kahta ilman kolmatta! FC Kiisto kaatoi upeasti VehU:n

FC Kiisto päätti viikonlopun täydellisellä tavalla, kun joukkue kaatoi ennakkoon haastavaksi tiedetyssä ottelussa VehU:n numeroin 3-1.

Keltamustat lähtivät sunnuntain otteluun asteen verran vierailijoita rasittuneemmassa tilassa, sillä alla oli lauantain Ilves-ottelu, joka päättyi Kiiston 6-1-voittoon. VehU puolestaan saapui Vaasaan tuoreilla jaloilla, joten pukukopissa käytiin ennen peliä läpi asenteen merkitystä varsinkin puolustussuuntaan.

Avausjakso osoitti, että opit olivat menneet perille, sillä keltamustat tulivat loistavalla asenteella alas eikä vastustaja saanut oikeastaan mitään aikaiseksi. Sen sijaan Kiisto alkoi pääsemään entistä enemmän paikoille ensimmäisen jakson edetessä. Lopulta kaivattu johtoasema syntyi, kun Matias Träskbäck tulitti kauden kolmannellaan lukemiksi 1-0. Vain hetki tästä ja kotiyleisö sai jälleen aihetta juhlaan, kun Miika Niemi jatkoi orastavaa maaliputkeaan. Tilanne oli jo 2-0.

Paikkoja tuli lisää tämänkin jälkeen, mutta hatunnosto on annettava vierailijoiden maalivahdille Valtteri Kannostolle, joka piti kieltämättä VehU:a tiukasti mukana taistossa. FC Kiisto pääsi testaamaan maalintekoa myös 10 metrin rankkarista, mutta Träskbäckin yritys suuntautui liiaksi päin maalivahtia. Näin ollen puoliajalle mentiin lukemissa 2-0.

Toisella jaksolla peli tasoittui ja VehU:kin alkoi pääsemään paikoille entistä enemmän. Kuitenkin Kiistolla oli edelleen ne paremmat paikat, josta pelin olisi voinut naulata. Sihti oli kuitenkin hukassa ja avopaikoistakaan palloja ei vain saatu maalille asti. Erittäin fyysinen taisto tarjosi kuitenkin vähämaalisuudesta huolimatta yleisölle taatusti viihdettä ja osoitti sen, että vastakkain oli varmasti kaksi kärkipään joukkuetta. 

VehU lähti lopulta hakemaan tasoitusta reikäpaidalla muutamia minuutteja ennen loppua. Maaliverkko heilui kuitenkin toisessa päässä, kun Kiisto-veskari Teemu Kulmalan avaus tavoitti Nicolas Tuiskun pään. Puskumaali sinetöi käytännössä kamppailun, sillä taululle muuttui lukemiksi 3-0.

Kotijoukkueen harmiksi nollapeli kuitenkin mureni reilu minuutti ennen loppua, kun vierasjoukkue osui nopeasti annetusta kulmapotkusta. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, joten FC Kiisto nappasi jo kolmannen perättäisen voiton. Kausi jatkuu seuraavaksi vieraskentällä, kun matka käy 6. marraskuuta AS Moonin vieraaksi Raaheen. Seuraava kotiottelu on luvassa sunnuntaina 5. joulukuuta, kun vieraaksi saapuu FC OPA.