sunnuntai, 14 marraskuu 2021 13:40

Futsal Ykkönen: FC Kiisto vei jälleen voiton – nyt kaatui Futsal-Liigasta pudonnut PJK

FC Kiisto nappasi jo viidennen perättäisen voiton, kun keltamustat hakivat 3-2-taisteluvoiton Pirkkalasta.

Lauantaina oli tiedossa ennakkoon varmasti yksi kauden vaikeimmista vieraspeleistä, sillä isäntäjoukkue PJK pelasi viime kaudella Futsal-Liigaa, josta se putosi vasta karsintojen päätteeksi. PJK:n vaaralliset juoksut isolla kentällä olivat tiedossa jo ennakkoon, joten jokainen oli valmis tulevaan haasteeseen. Heti ottelun alku näytti sen, että luvassa on äärimmäisen jännittävä iltapuhde. Entistä vaikeammaksi se muuttui reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Toni Järvinen karkasi läpiajoon. Ensimmäisen yritys kilpistyi Kiisto-veskari Teemu Kulmalaan, mutta irtopallo kimposi takaisin Järviselle, joka laittoi sen verkon perukoille. 

Kiisto joutuikin ensimmäistä kertaa tällä kaudella tappioasemaan, mutta se ei joukkuetta hetkauttanut, vaan jokainen pelaaja reagoi ihailtavalla tavalla tilanteeseen. Maalipaikkoja alkoikin syntymään toiseen päähän ja paine kasvoi myös PJK:n virhetilissä, joka alkoi vauhdilla kasvamaan. Lopulta tasoitusmaali syntyi ajassa 9:58, kun Nicolas Tuisku kaadettiin rangaistusalueella. Pallon taakse asettui hurjassa vireessä alkukauden ollut Matias Träskbäck, joka ei antanut armoa PJK:n veskarille. Peliväline varmasti ylänurkkaan ja kädet kohti kattoa. Kiisto sai vielä ensimmäisen puoliajan aikana loistavan mahdollisuuden johtomaaliin, kun PJK:n kuudes virhe tarkoitti 10 metrin rangaistuspotkua. Vetovastuun otti Miika Niemi, joka joutui tällä kertaa toteamaan vastustajan veskarin paremmaksi. Näin ollen tauolle lähdettiin ottamaan happea lukemissa 1-1.

Tauon aikana käytiin muutamia asioita läpi, mutta omaa peliä ei sen suuremmin ollut tarpeen muuttaa, sillä ohjat olivat vahvasti keltamustien käsissä.

Kiistolta solidi toinen jakso

Palkinto tulikin nopeasti heti toisen jakson alkuun, kun Ilari Antila toimitti pallon maalille, josta se kimposi kotijoukkueen pelaajan kautta verkon perukoille. Tämän jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä, vaikkakin hienoisesti hallinta oli koko aika meidän käsissämme. PJK:n muutamat puolittaiset vaaratilanteet saatiin aina hoidettua loistavan puolustusasenteen johdolla. Periksiantamattomuus sekä asenne olivat lopulta ne asiat, jotka alkoivat kääntämään peliä keltamustille. Helpottava 3-1-maali syntyi vajaa 10 minuuttia ennen loppua, kun Träskbäck pääsi nautiskelemaan upean kuvion hedelmistä ja puttasi pallon takatolpalta tyhjiin.

PJK lähti vielä hakemaan kavennusmaalia reikäpaidalla reilut neljä minuuttia ennen loppua. Kiiston alivoima oli toteutti taktiikkaa juuri niin kuin tämän viikon harjoituksissa oli suunniteltu. Pieni kauneusvirhe nähtiin yhdeksän sekuntia ennen loppua, kun PJK pääsi iskemään 2-3-kavennuksen. Se oli kuitenkin laiha lohtu, joten Kiiston voittoputki kasvoi viiteen otteluun. Nyt edessä on vapaa viikonloppu, mutta useat Kiiston pelaajat nähdään tositoimissa Kauppiksella järjestettävässä Damjan-futsalturnauksessa. Seuraava sarjapeli on ohjelmassa lauantaina 27. marraskuuta, kun matka käy FC Rauman vieraaksi. Kotona pelataan seuraavan kerran 5. joulukuuta, kun Kauppikselle saapuu FC OPA.