sunnuntai, 28 marraskuu 2021 10:45

Futsal Ykkönen: FC Kiisto ei pysähtynyt edes Raumalla – tilille kuudes perättäinen voitto

FC Kiisto oli lauantaina kovassa paikassa, sillä edessä oli matka aina niin vaikealle Raumalle. Alla oli kuitenkin viiden ottelun voittoputki, joten itseluottamus oli aivan tapissa.

FC Kiisto ei ollut aikaisempina vuosina Raumalla juhlinut, vaikkakin aina kotipeleissä FC Rauma oli ollut kevyttä kauraa. Jotenkin vieraissa suoritus oli monesti jäänyt vajaaksi, mikä oli maksanut pisteitä. Jo ennakkoon oli tiedossa, että myös tästä ottelusta olisi tiedossa vaikea, sillä olihan FC Rauma voittanut kaikki kauden kotipelinsä. 

Kotijoukkue sai täydellisen startin otteluun, kun Juuso Aalto onnistui maalinteossa jo ensimmäisellä minuutilla. Oli ilahduttavaa nähdä, että tämä ei kuitenkaan vaikuttanut mitenkään keltamustien tekemiseen, vaan tästä lähdettiin kärsivällisesti rakentamaan omia hyökkäyksiä. Pikku hiljaa ensimmäisen jakson edetessä paine yltyi ja yltyi Rauman päässä. Viimeiset ratkaisut jäivät monesti piippuun ja alhaalla maannut Rauman nelikko pääsi joko blokkaamaan vedot tai katkaisemaan syötöt. Sen sijaan Rauman hyökkäyksiä ei juurikaan nähty, vaan lähinnä joukkue keskittyi puolustamiseen.

Lopulta muuri murtui kolmisen minuuttia ennen taukoa, kun sarjan kuumimpiin pelaajiin kuuluva Matias Träskbäck latasi pallon alanurkkaan. Tuloksena oli ansaittu tasoitus, vaikka pelitilanteisiin nähden jopa johtoasema olisi ollut puoliajalle vähintäänkin oikeudenmukainen. Puoliajalla kopissa tiedettiin homma nimi tasan tarkkaan. Pelaajille teroitettiinkin sitä, että kärsivällisyyden on pidettävä, sillä oma pelaaminen tuo taatusti tarvittavat paikat. 

2. puoliaika toi tarvittavat osumat

Toinen jakso oli oikeastaan vielä selvemmin Kiiston hallinnassa ja Rauma sai luotua ainoastaan pientä uhkaa erikoistilanteillaan. Raumalaiset alkoivat olemaan koko ajan sen askeleen perässä ja maali roikkui ilmassa. Lopulta helpottava maali nähtiin vaparikuviosta, kun Toni Pylkkänen tarjoili ja Nicolas Tuisku painoi pallon verkon perukoille. Tämän jälkeen oli useampikin paikka lisätä johtoa, mutta viimeistely ontui. Tämä johti siihen, että luvassa oli kutkuttava loppu, sillä FC Rauma on tunnetusti vahva reikäpaidallaan. FC Kiiston alivoima on kuitenkin koko alkukauden toiminut hyvin, joten siihen oli täysi luotto, että johtoasema pysyy myös loppuhetkillä.

FC Rauma yritti kolmisen minuuttia pyörittää ja hakea maalipaikkoja, mutta tilaa ei löytynyt. Isännät eivät saaneet oikeastaan ainuttakaan laukausta edes aikaiseksi, sillä kaikki syöttö- ja laukaussuunnat olivat tukossa. Lopullisesti kamppailu ratkesi ajassa 39:41, kun Tuisku katkaisi syötön ja ampaisi läpiajoon. Kun edessä oli tyhjä maali, niin viimeistely ei tuottanut ongelmia. Illan toisensa tehnyt "Rock" sinetöi lukemiksi 3-1.

Tämä tarkoitti sitä, että FC Kiisto nappasi jo kuudennen perättäisen voiton. Kausi jatkuu seuraavaksi monen viikon tauon jälkeen kotikentällä, kun sunnuntaina 5.12. vieraaksi saapuu FC OPA Oulusta. Tiedossa on jälleen ikävä peli, sillä FC OPA on tuottanut viime kausina isoja ongelmia keltamustille.