maanantai, 06 joulukuu 2021 17:18

Futsal Ykkönen: FC Kiisto jatkoi mieletöntä voittoputkeaan – nyt kaatui FC OPA

FC Kiisto palasi pitkästä aikaa kotiyleisön eteen, kun sunnuntaina 5. joulukuuta vieraaksi saapui FC OPA Oulusta.

Keltamustien alkukausi on saanut lentävän startin, kun ennen sunnuntain ottelua kasassa oli kuusi perättäistä voittoa. Tätä voittoputkea lähdettiin kasvattamaan FC OPAn kustannuksella. Ennakkoon oli tiedossa, että luvassa ei ole helppo peli, vaikkakin oman laadukkaan tekemisen tiedettiin riittävän voittoon. Avausjakson lähti käyntiin käsikirjoituksen mukaan, sillä paine oli vahvasti FC OPAn päädyssä eikä vierasjoukkue juurikaan päässyt paikoille. FC Kiiston viimeiset syötöt tai viimeistely-yritykset olivat kuitenkin tahmeita, joten maalia ei hyvistä paikoista huolimatta saatu naulattua. Tämän jälkeen kävi klassisesti, kun käytännössä ensimmäiseen paikkaan päässyt FC OPA painoi taululle numeroiksi 0-1.

FC Kiisto jatkoi rummuttamista ja lopulta työ myös palkittiin, kun Matias Träskbäck jatkoi älytöntä virettään ja tasoitti lukemiksi 1-1. Tauolle lähdettiin lopulta näistä numeroista, joten toisesta jaksosta oli tiedossa todellinen jännitysnäytelmä. 

Toisella jaksolla pelin kuva pysyi käytännössä aivan vastaavana, sillä vierasjoukkue löi paketin omalle puoliskolle ja yritti ehtiä blokkaamaan vetoja minkä kerkesi. FC Kiistolla ei ollut juurikaan mitään hätää omassa päässä, mutta tehottomuus nosti päätään jälleen. Kunnes lopulta pallo löytyi vierailijoiden verkosta. Asialla oli jälleen Träskbäck, joka taistelee tiukasti koko sarjan pistepörssin voitosta. 2-1-osuma antoi hetken aikaa hengähtää, mutta vain hetkeksi. Nimittäin FC OPA oli päättänyt viimeistellä sunnuntaina harvinaisen tylysti melkein jokaisesta paikastaan. Juhani Stridin tasoitusmaali syntyi vajaa kuusi minuuttia ennen loppua, joten aika näytti vääjäämättä käydä vähiin.

Kun keltamustat tarvivat pelastajaa, niin esiin nousi tutut nimet. Ensiksi kapteeni Lauri Karri aiheutti väkisin vastustajalle ongelmia, joka johti lopulta rangaistuspotkuun. Pallon taakse asettui tulikuuma Träskbäck, joka ei pisteeltä erehtynyt. Pallon varmasti verkon perukoille ja FC Kiisto siirtyi 3-2-johtoon ajassa 37:45.

FC OPA lähti hakemaan tasoitusta heti perään reikäpaidalla, mutta tilaa ei yksinkertaisesti löytynyt. FC Kiiston pelaajat blokkasivat laukauksia ansiokkaasti ja varsinkin Toni Pylkkänen tuntui ehtivän jokaisen vedon tielle. Näin ollen FC Kiisto sai ansaitsemansa voiton pidentäen voittoputken seitsemään otteluun.

Kausi jatkuu seuraavaksi Turussa, jossa kärkipelissä vastaan asettuu KF Kosova lauantaina 11. joulukuuta. Heti perään sunnuntaina on tiedossa toinen kova mittari, kun viime kauden päätteeksi Futsal-Liigasta pudonnut PP-70 saapuu Vaasaan. Tuo kamppailu pelataan siis 12. joulukuuta klo 15:00. Tulkaa kaikki paikan päälle Kauppikselle. 

Tuleva viikonloppu antaakin sitten aivan uutta suuntaa kaudelle, sillä jaossa on kärkipaikkojen suhteen äärettömän tärkeät pisteet.