lauantai, 11 joulukuu 2021 09:54

Futsal Ykkönen: FC Kiisto matkustaa Turkuun – edessä äärimmäisen tärkeä kärkiottelu

FC Kiisto pelaa toistaiseksi kauden tärkeimmän ottelunsa lauantaina, kun matka käy sarjassa toisena oleva KF Kosovan vieraaksi. Matsi käynnistyy klo 17:00.

Keltamustat ovat voittaneet kauden kaikki seitsemän otteluaan, joten sesonki ei olisi voinut käynnistyä paremmin. KF Kosovakin on aloittanut mainiosti, sillä joukkue on sarjassa toisena ja eroa keltamustiin on viisi pistettä. Näin ollen lauantain taiston panoksia ei tarvitse juurikaan kerrata. KF Kosova nousisi voitolla aivan FC Kiiston kantaan, kun taas keltamustien voitto kasvattaisi eron jo peräti kahdeksaan pisteeseen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Ensimmäisen FC Kiisto vei Turussa nimiinsä numeroin 3-2, kun taas toisessa pisteet tasattiin numeroihin 8-8.

Kumpikin on osoittanut alkukaudesta kovaa hyökkäysvoimaa, sillä osumia on syntynyt otteluita kohden reippaasti yli neljän keskiarvolla. Puolustuspäässä on kuitenkin nähty se ero, jonka ansiosta Kiisto on sarjakärjessä viisi pistettä edellä. KF Kosova on päästänyt seitsemässä ottelussa 22 maalia, kun taas FC Kiistolle on mennyt vain 10 maalia. Huippukamppailu tuleekin ratkeamaan lauantaina siihen, että kumpi onnistuu pitämään puolustuksensa paremmin kasassa ja onnistuu blokkaamaan vastustajan laukauksia. 

Molemmilta joukkueilta löytyy riveistä yksilöitä, jotka voivat yksinään ratkoa pienten marginaalien ottelun. Keltamustien ehdoton tähti on ollut viime peleissä Matias Träskbäck, joka on tällä hetkellä koko sarjan pistepörssin toisena. KF Kosovan riveistä kuumimmat tykit ovat Alban Ferati ja Bujar Ahmeti. Varsinkin Ferati on otettava tarkasti kiinni, sillä Veikkausliigassakin esiintynyt pelimies osaa laittaa palloa sisään.

Puolustuksen lisäksi hermokontrolli tulee olemaan ehdottomasti olennaisessa osassa. Se on varmaa, että kotijoukkue tulee pelaamaan kovaa eikä jälkipelikään olisi yllättävää. KF Kosovalle on nostettu tällä kaudella jo kolme punaista korttia sekä reippaasti yli 10 keltaista korttia. Kun keltamustien riveissä keskitytään pelaamaan puhtaasti ja kovaa, niin vastustaja voi ajautua omalla tekemisellään isoihin virheongelmiin. Painetta on varmasti luvassa myös kotiyleisön suunnalta, joten FC Kiiston on oltava valmis henkiseen paineeseen, joka ei saa missään nimessä mennä ihon alle.

Matsi käynnistyy klo 17:00 ja se on nähtävissä Turun Sanomien sivuilta suorana lähetyksenä. Katselu vaatii kuitenkin aktiivisen lehden tilauksen. 

Tsekkaa tarkemmat ohjeet TÄSTÄ!