lauantai, 11 joulukuu 2021 16:40

Futsal Ykkönen: 8. voitto putkeen! FC Kiisto haki todella tärkeät pisteet Turusta

FC Kiisto kohtasi lauantaina kärkikamppailussa sarjassa toisena olevan KF Kosovan. Joukkueilla oli ennen illan peliä viisi pistettä eroa, joten tuloksella oli äärimmäisen suuri merkitys.

Jo ennakkoon oli tiedossa, että melu Samppalinnan palloiluhallissa tulee olemaan valtaisa, kun kotijoukkue saa taakseen runsaslukuisen yleisön. Torvet huusivatkin, kun peli laitettiin käyntiin. Alku oli keltamustien kannalta pahin mahdollinen, sillä verkko heilui jo 29 sekunnin pelin jälkeen ja kotiyleisö sai entistä enemmän huumaa taakseen. Lisää tuli hetkeä myöhemmin, joten startti peliin oli pahin mahdollinen.

Isäntien hermokontrolli oli kuitenkin jatkuvasti koetuksella, kun Kiisto alkoi saamaan peliään käyntiin. Virheitä alkoi paukkumaan hurjaan tahtiin ja virhetili oli täynnä jo reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Tällä kertaa kuitenkaan 10 metrin rankkarit eivät tuoneet tulosta, joten kavennusmaalia jouduttiin odottamaan aina reilut 13 minuuttia. Lopulta toivottu osuma syntyi, kun suorastaan timanttisessa iskussa oleva Matias Träskbäck iski kauden 13. maalillaan lukemiksi 2-1. Puoliajalle lähdettiin lopulta tasatilanteessa, kun sama mies osui toistamiseen ja nosti keltamustat 2-2-tilanteeseen.

Toiselle puoliajalle teesit olivat selvät. Oma pää pitää onnistua tilkitsemään ja omat paikat käytetään hyödyksi. KF Kosovan pukukopissa oli selvästi teroitettu virheiden vähentämistä, sillä toisella jaksolla tilanne rauhoittui tuolta osalta. FC Kiisto siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 25:49, kun kapteeni Lauri Karri osoitti esimerkillään, että tänään ei pisteitä Turussa menetetä. Karri ei ollut vielä viimeistä sanaa sanonut, vaan lisää tuli 31 minuutin pelin jälkeen, kun Ilari Antilan pitkä syöttö tavoitti Kiisto-kapteenin, joka otti pallon haltuun ja painoi sen etukulmasta sisään. Näin ollen taululla oli jo astetta helpottavammat lukemat 2-4. 

Kun Miikka Vedenjuoksu iski uransa ensimmäisellään lukemiksi 2-5, niin Kiiston voittoputki näytti saavan entistä kovempia kierroksia. KF Kosova herätteli kuitenkin kotiyleisöään eloon heti perään, kun Asdren Mustafa onnistui tekemään 3-5-kavennuksen. Tuon enempää KF Kosova ei onnistunut maaleja iskemään ohi hienosti maalillaan pelanneen Konsta Jylhän. Viimeinen sinetti saatiin reilu minuutti ennen loppua, kun Nicolas Tuisku kävi laukomassa pallon tyhjiin. Näin ollen FC Kiisto nappasi täyden pistepotin numeroin 6-3 ja kasvatti voittoputkensa kahdeksaan otteluun.

Nyt tarvitaan nopea nollaus, sillä seuraava ottelu on luvassa jo huomenna, kun Vaasan Kauppikselle saapuu vieraaksi PP-70. Luvassa on jälleen kärkiottelu, jonka tulos antaa jälleen askelmerkkejä kärkitaisteluun. Ottelu alkaa klo 15:00, joten tulkaahan kaikki paikalle kannustamaan keltamustat voittoon.