maanantai, 20 joulukuu 2021 14:58

Futsal Ykkönen: FC Kiisto päätti vuoden 10. perättäiseen voittoon – sarjakärjessä joulutauolle

FC Kiisto pääsee joulutauolle täydellisestä tilanteesta, sillä alla on 10 voiton putki ja paikka sarjakärjestä. Sunnuntaina kaatui joensuulainen SC Riverball.

Ennakkoasetelmat sunnuntaille olivat selvät, sillä jokainen hiemankin sarjaa seurannut odotti FC Kiiston nappaavan helpon voiton. Ottelu käynnistyikin keltamustien kannalta terävästi, sillä heti alkuminuuteilla pallo kopsahti kahdesti Riverball-maalin ylärimaan. Kun osumia ei paikoista saatu, niin homma alkoi menemään tahmeampaan suuntaan mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni. Syöttövirheet, huonot haltuunotot ja kehnot laukaukset saivat jo hieman turhautumista aikaan, eikä alhaalta puolustanut Riverball antanut mitään ilmaiseksi. 

Lopulta vierasjoukkue eteni johtoon vastoin kaikkia pelitapahtumia, kun puolustuksessa annettiin turhaa tilaa ja Alex Ilvonen laukoi pallon sisään. Kylmää vettä tuli niskaan muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Tuomas Pulkkinen tuplasi vieraiden johdon. Keltamustat onnistuivat rakentelemaan puolittaisia maalipaikkoja ensimmäisen jakson loppuun, mutta vedot tulivat valitettavan usein parhaimman sektorin ulkopuolelta. Tauolle lähdettiinkin tuskaisesta tilanteesta, joten toisella jaksolla oli todellakin kasvojen pesun paikka.

Jokainen tiesi pukuhuoneessa, että oma taso riittää kääntämään ottelun, kunhan koneesta saadaan vain irti enemmän. Pienillä kokoonpanomuutoksilla haettiin hieman uudenlaista taktista lähestymistä, minkä avulla iskettiin Riverballin puolustuksen heikkouksiin. Palkintoa ei jouduttu kauaa odottelemaan, kun kulmakuvio tuotti tulosta ja Matias Träskbäck latasi pallon sisään. Paikkoja tuli tasoitukseenkin jatkuvalla syötöllä, mutta terävyys uupui ja vedot olivat ajoittain jopa luokattoman huonoja. Varmasti jo pieni epätoivo valtasi ajoittain pelaajien pääkopan, kun tasoitusmaalia ei vain saatu aikaiseksi.

Lopulta se ansaittu ja helpottava tasoitusmaali syntyi ajassa 36:03, kun Lauri Karri pääsi viimeistelemään komean kuvion päätteeksi lukemiksi 2-2. Peli ei ehtinyt vanhentumaan tämän jälkeen kuin 16 sekuntia, kun jälleen heilui verkko. FC Kiiston vei ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon Miikka Vedenjuoksu, joka tuli mainiosti sisään toiselle jaksolle. Loppuhetkillä keltamustilla oli suorastaan herkullisia paikkoja naulata ottelu, mutta maalia ei nähty. Näin ollen yleisö joutui jännittämään aivan viimeisille sekunneille asti lopputulosta. 3-2-voitto oli loistava osoitus siitä, millä itseluottamuksella joukkue tällä hetkellä pelaa. Vaikka kone sakkaili ajoittain pahastikin, niin tärkeillä hetkillä jokainen onnistui rutistamaan tarvittavan pistepotin eteen.

Voitto tarkoitti samalla sitä, että FC Kiisto voitti kaikki syyskauden 10 otteluaan. Joukkue onkin pedannut loistavat asetelmat vuoteen 2022. Vaikka sarjakärjessä eroa on jo syntynyt, niin hyvän olon tunteeseen ei ole varaa, koska kausi ei ole edennyt edes vielä puoliväliin. Äärettömän tasaisessa sarjassa jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa, jos fokus eksyy vääriin asioihin. 

Kausi jatkuu seuraavan kerran 8. tammikuuta, kun vieraaksi Vaasan Kauppikselle saapuu Oulun Tervarit. Tuohon peliin ehdoton teema on palata jälleen omalle tasolle hieman heikomman ottelun jälkeen.