lauantai, 08 tammikuu 2022 06:55

Joulutauko on ohi ja työnteko jatkuu – miten käy FC Kiiston voittoputken?

FC Kiisto vietti ansaittua parin viikon joulutaukoa, jolloin annettiin pelaajille lepoa. Tällä viikolla palattiin treeneihin ja kaikki fokus on siirretty lauantain kotiotteluun Tervareita vastaan.

FC Kiiston kausi on sujunut toistaiseksi täydellisesti, sillä 10 ottelua ovat tuoneet 10 voittoa. Nyt tuota putkea lähdetään jatkamaan Tervareiden kustannuksella. Oululaisvieraat ovat sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, mutta tämän ei anneta hämätä. Tervarit on potentiaaliltaan selvästi parempi joukkue, joka on viime vuosina antanut loistavan vastustuksen keltamustille. Taistot ovat olleet järjestäen vähämaalisia ja tiukkoja. Kaikki merkit viittaavat myös siihen tällä kertaa, että maalit tulevat olemaan tiukassa.

Vaikka tuloksellisesti keltamustien kausi on ollut virheetön, niin ennen taukoa esitykset jättivät parantamisen varaa. Varsinkin Riverball-ottelu oli kenties kauden heikoin ja se osoitti täydellisesti Ykkösen vaarallisuuden. Mikäli peli ei ole omalla tasollaan, niin häviöitä voi tulla ennakkoon helpompiakin joukkueita vastaan. 

Kokoonpanon puolesta FC Kiiston tilanne on hyvä, sillä Ossi Katajamäki saadaan takaisin sairastuvalta kehiin. Myös Joel Sunabacka on työkiireiden jäljiltä takaisin ringissä ja miehelle on lauantaina varmasti luvassa ensimmäiset minuutit. Maalille palaa lauantaina Konsta Jylhä, jonka kanssa saatiin viimeisteltyä loppukauden kestävä lainasopimus.

Tervarerilla riittää ringissä kokemusta sekä nuoruutta, mutta sekoitus ei ole tällä kaudella vielä toiminut. Joukkueessa on kuitenkin osaamista nousta tukalasta tilanteesta, joten aliarviointiin ei ole varaa. Kaiken lisäksi Tervarit pääsevät täysin ilman paineita lauantain taistoon, sillä kukaan tuskin odottaa joukkueen hakevan pisteitä Vaasasta.

FC Kiiston riveissä on kaikki enemmän kuin valmista vuoden 2022 peleihin, joten asenteesta homma ei tule yhdessäkään matsissa jäämään kiinni.

Lauantain ottelu päästää ilahduttavasti kuvaamaan myös suorana lähetyksenä YouTuben puolelle. Yleisöä ei valitettavasti nykyisten koronarajoitusten vuoksi voida ottaa. Matsi käynnistyy klo 15:00.