lauantai, 19 helmikuu 2022 09:50

Futsal Ykkönen: FC Kiisto pelaa isoista pisteistä lauantaina – vieraaksi saapuu HIFK

Futsal Ykkösen sarjakärjessä paineleva FC Kiisto saa lauantaina vieraaksi HIFK FS:n. Taistelu sarjan voitosta käy erittäin kuumana, joten jokaisella voitolla on jäätävä iso merkitys.

FC Kiisto ja AS Moon ovat ainoat joukkueet, joilla on mahdollisuudet napata sarjavoitto. Näin ollen jäljellä olevilla otteluilla on todella iso merkitys, sillä jokainen keltamustien voitto kasvattaa paineita Raahen suuntaan, missä ollaan takaa-ajajana. 

Seuraava mahdollisuus koittaa lauantaina, kun edessä on paluu kotiyleisön eteen. Mikä ilahduttavinta, niin katsomoon saadaan jälleen ottaa yleisöä, joten luvassa on varmasti upea iltapäivä. Vieraaksi saapuu viime kaudella Futsal-Liigassa pelannut HIFK. Helsinkiläisten kausi ei ole sujunut odotuksien mukaisesti, sillä joukkue joutuu loppukauden aikana taistelemaan kiivaasti sarjapaikasta. Tässä kohtaa kuitenkaan sarjataulukkoa on turha tuijottaa, sillä sijoituksilla ei tässä vaiheessa kautta ole mitään merkitystä. Varsinkaan Ykkösen kaltaisessa sarjassa, jossa jokainen ottelu tulee lähtökohtaisesti olemaan tiukka.

Tämän on FC Kiistokin tällä kaudella päässyt todistamaan, sillä useammasta ottelusta on saatu raavittua äärimmäisen taistelun jälkeen yhden maalin voitto. Vastaava asenne tarvitaan myös kentälle tänään, minkä jälkeen katsotaan tulostaululle, että onko se riittänyt voittoon.

Keltamustien itseluottamus on vahva ja pelaamisessa on loistava draivi. Nyt kentälle voidaankin mennä ainoastaan nauttimaan ja lyömään kaikki viimeisetkin hikipisarat peliin. Kun joukkue antaa kaikkensa, niin yleensä myös tulos on hyvä. 

Lauantaina klo 15:00 alkavassa ottelussa asetelmat ovat varmasti selvät. HIFK tulee ottamaan todennäköisesti alhaalta vastaan ja antaa suosiolla Kiiston pelata pallolla. Vierasjoukkue luottaa siihen, että vastaiskut tuottavat tarvittavat maalit ja voitto matkaa Helsinkiin. FC Kiiston pitääkin olla samaan aikaan rohkea, mutta myös huolellinen, jotta ilmaisia maalipaikkoja ei lahjoiteta vastustajalle.

Tehoja hyökkäyspäästä löytyy valtavasti, joten jos kärsivällisyys riittää, niin maalit tulevat takuulla jossakin vaiheessa ottelua. Sarjan kuumimmat pelaajat Nicolas Tuisku, Toni Pylkkänen ja Matias Träskbäck ovat kannatelleet joukkuetta viime otteluissa, mutta nyt tehoja vaaditaan muiltakin. Tähän ongelmaan haettiin ratkaisua siirtoikkunan viimeisillä päivillä, kun keltamustien riveihin kiinnitettiin Akseli Lehtimäki

"Aksu" tekee debyyttinsä heti ykkösketjussa, joten toivottavasti tällä saadaan entistä enemmän laajuutta hyökkäykseen.

Ottelu käynnistyy tänään klo 15:00 Kauppiksella. Liput maksavat 5 € / kpl ja lapset pääsevät sisään ilmaiseksi. Taisto tulee myös suorana lähetyksenä YouTuben kautta.