maanantai, 10 syyskuu 2018 17:42

P08:lle Juniorcupen 2018 mestaruus

Kiiston näköistä peliä Kiiston näköistä peliä

Juniorcupenin finaalipäivä pelattiin 7.9.2018 monitoimiviheriöllä ja tekonurmikentillä.

Kesän mittaan pelatussa kaksinkertaisessa Juniorcupen sarjassa pelattiin 14 ottelua, mistä myöhemmin mestariksi kruunattu Fc Kiiston joukkue saalisti 7 voittoa, kaksi tasapeliä ja 5 tappiota. Ennätys tasaisessa sarjassa olivat mukana kaikki alueen kärkijoukkueet, Laihian Lujaa lukuunottamatta. Fc Kiisto pelasi kesällä myös piirisarjaa, ja kokoonpano Juniorcupen peleihin määräytyikin pelaajille pelivuoron mukaan. Peleissä oli aina kerrallaan 10 pelaajaa. Finaalipäivästä kuitenkin päätettiin tehdä hauska tapahtuma koko joukkueelle ja mukaan pääsivät kaikki kesän mittaan pelanneet. Tämä tiesi tavallista vähemmän peliaikaa jokaiselle, mutta kauden mittaan kasvanut ja syventynyt, huikeaksi muodostunut joukkuehenki toi varmasti myös etua näihin peleihin.

I-JBK - Fc Kiisto välierä 1-2

Alkusarjan neljänneksi sijoittunut Fc Kiisto kohtasi välierässä,sarjassa vain yhden tappion kokeneen, I-JBK:n joukkueen. I-JBK ollut pitkään alueen kärkijoukkue, ei aivan voittamaton, mutta hallinnut eri sarjoja sekä turnauksia vakuuttavalla pelillä. Huolimatta tappioista aiemmissa kesän kohtaamisissa, tiedettiin että pystymme pelamaan tasaisen pelin kunhan oma peli vain pysyy kasassa ja jokainen pelaaja jättää kentälle kaikkensa. Kiiston pojat hakivat aiemmin samalla viikolla pelatusta oman edustuksen Regions Cupin välierästä arvokkaan oppitunnin ja esimerkin, tulos ei ole selvillä etukäteen. Edustuksen esimerkkiä seuraten ennakkoon altavastaajana lähtenyt Kiiston joukkue pelasi omien vahvuuksiensa mukaisen pelin. Kiisto olikin ,erityisesti keskikentän, fyysisellä pelillä alusta lähtien kuskin paikalla ottelussa. Jokainen pelaaja kentällä halusi taistella, 40 minuutin peliaikaan ei annettu juurikaan paikkoja vastustajalle. 

BK48 - Fc Kiisto finaali 0 -1 rp

Finaali otteluun lähti huomattavasti vapautuneempi Fc Kiisto, suorituspaineet olivat purkautuneet aiempaan välierään. Myös joukkueenjohdossa kentän laidalla oli syke jännityksestä laskenut hieman alle maksimin. BK48 oli tuttu ei paitsi sarjasta vaan myös luikuisista harjoitusotteluista. Kamppailut ovat olleet aina tasaisia, mutta BK48:n vaarallisuus hyökkäyspäässä ei ole jäänyt epäselväksi. Joukkue käyttää ikäluokan vain paitsioalueen paitsion tehokkaasti hyödyksi ja tehnyt Kiistoakin vastaan lukuisia ylivoima hyökkäyksiä ja useasti onnistuneet näistä myös maalinteossa.Ensimmäisen kierroksen tasapeliin päättyneessä kohtaamisessa, Kiiston pojat loppuhuudossaan vannoivat nostavansa mustan lipun ja "kostavansa" lopputuloksen, nyt oli näiden velkojen perinnän aika.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin tasaisesti. Merkille pantavaa oli lähinnä, että Kiistolle tarjottiin tavallista enemmän vapaapotkuja vastustajan puolustuspään rikkeistä. Myös BK48:n antaessa maalipotkut boksin reunasta ulos, päästiin tavallista enemmän rajaheitoilla riistämään palloa. Toinen puoliaika alkoi BK48:n rynnistyksellä ja tilanne näyttikin hetken todella pahalta. Oma pää saatiin kuitenkin siivottua ja peliaika päättyi 0-0 tulokseen. Jatkoaikaa ei pelattu vaan siirryttiin suoraan rangaistuslaukaus kilpailuun. Tässäkin edettiin kiihkeän jännittävästi aina viiden vetäjän viimeiseen pariin asti rinta rinnan tasalukemin. Fc Kiiston rankun vetäjät olivat kaikki kylmähermoisia konkareita ja yhtä ylärimaa lukuunottamatta onnistuivat kaikki, joko hirveän lujalla kanuunalla tai vivuttamalla veskarin aavistamaan pienellä eleellä tai katseella. Vastustajan viimeisen vetäjän epäonnistuessa, käynnisti Kiiston viimeisen vetäjän maali voitonjuhlat.

Valmentaja Henri Scheweleffin kommentit

Pelaajat toteuttivat kentällä molemmissa peleissä hyvin sen mitä ennakkoon oli sovittu, pidetään oma pää puhtaana, ollaan vahvoja keskialueella ja halutaan voittaa kamppailut. Jokainen tsemppasi kentällä oman maksimi suorituksensa, oltiin yhteinäisiä ja haluttiin voittaa. 80 minuutin peliaikaan ei päästetty vastustajaa juurikaan hyviin paikkoihin, lukuunottamatta finaalin toisen puoliajan alkua. Tehdyt muutokset väliajalla sekoittivat hetkellisesti pakkaa. Oikea joukkue voitti molemmissa peleissä, Kiistolla oli maalipaikkoja enemmän kuin vastustajilla ja lukemat olisivat voineet olla selvemmätkin.