sunnuntai, 02 lokakuu 2022 16:59

Futsal-Liiga: FC Kiisto avasi voittotilin – AU kaatui jännitysnäytelmässä

Kuva: Kirsi Nummela / KaDy Kuva: Kirsi Nummela / KaDy

FC Kiisto ei joutunut kauaa tällä kaudella odottelemaan avausvoittoaan, sillä se tärähti tilille heti kauden toisessa ottelussa.

Jo avausottelu Futsal-Liigassa lupaili hyvää, sillä FC Kiisto taisteli ansiokkaasti hallitsevan mestarin vieraana. Lopputulos oli kuitenkin pettymys, sillä KaDy vei voiton numeroin 2-1. Toiseen otteluun lähtökohdat olivat selvät, sillä jos KaDya vastaan voitto olisi ollut jättimäinen yllätys, niin lauantaina AU:ta vastaan se oli todellakin otettavissa.

Ennakkoon AU on yksi niistä joukkueista, joka taistelee keltamustien kanssa samoista sijoituksista. Näin ollen jokaisen keskinäisen ottelun arvo korostuu, koska voitot ovat äärimmäisen tärkeitä. Tämä oli tiedossa FC Kiiston bussissa, kun matka kävi Loimaalle.

Ottelun alku osoitti pisteiden tärkeyden, sillä kumpikin puolusti todella tiiviisti ja maalipaikat olivat vähissä. Pikku hiljaa paikkoja alkoi kuitenkin syntymään ja myös avausmaali näki päivänvalon. Ilahduttavasti osuma merkattiin FC Kiiston nimiin, kun Akseli Lehtimäki laukoi ja Ilari Antila kävi iskemässä karat sisään maaliviivalta.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin ansaitusti Kiiston yhden maalin johtoasemassa, sillä AU ei pystynyt murtamaan hallitusti pelanneen vierasjoukkueen muotoa.

Toisella jaksolle lähdettiin täysin samalla taktiikalla, koska oli tiedossa, että paikkoja kyllä tulee, kunhan oma pää pysyy tiiviinä. AU:n ykköskenttä oli ainoa uhka, sillä se alkoi saamaan pikku hiljaa vastaiskuilla maalipaikkoja. 

Lopulta kotiyleisö sai aihetta juhlaan, kun Ilari Mettälä sai pallon jalkaansa ja laukoi sen takakulmaan tasoittaen lukemiksi 1-1. Tämän jälkeen kummallakin joukkueella oli paikat johtomaaliin, mutta maalit pysyivät koskemattomina. Varsinkin Ossi Kivipuro oli lähellä tehdä vuoden maalin, kun miehen rainbow flick -harhautus laittoi Mettälän pään pyörälle. Laukaus kuitenkin pysähtyi tolppaan, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Viiden minuutin aikana hallinta oli lähes kokonaan FC Kiiston käsissä, mutta esimerkiksi 10 metrin rankkarikaan ei tuonut kaivattua osumaa. Kun summeri pärähti jatkoajan päättymisen merkiksi, niin luvassa oli rankkarikisa.

FC Kiisto sai loistavan alun rankkarikisaan, kun Matias Träskbäck ja Miikka Vedenjuoksu painoivat voimalla pallon sisään. AU kuitenkin vastasi yhden epäonnistumisen jälkeen kahdella osumalla, joten tilanne oli kolmen parin jälkeen tasan. Neljännessä parissa molempien yritykset epäonnistuivat, joten tilanne oli yhdestä poikki. 

Ensimmäisenä pallon taakse asettui Kivipuro, joka latasi pallon vastustamattomasti verkon perukoille. AU:n Mettälä olikin tiukassa tilanteessa, sillä vain maalilla voittohaaveet säilyisivät elossa. Jos kertaalleen Teemu Kulmala oli Mettälälle antautunut, niin toista kertaa vastaavaa vahinkoa ei tapahtunut. Jalkatorjunta varmisti Kiistolle kauden ensimmäisen voiton ja kaksi sarjapistettä. 

Nyt siirrytään pariksi viikoksi treenikentälle maajoukkuetauon myötä. Kehittämistä on pelissä paljon, joten tauko tulee mukavaan väliin, jotta ensimmäisissä peleissä ilmenneitä kehityskohteita päästään käymään läpi.

Seuraava ottelu on ohjelmassa 15. lokakuuta, kun edessä on odotettu kotiavaus. Klo 14:00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu Tornion Palloveikot.