tiistai, 25 lokakuu 2022 06:50

Futsal-Liiga: FC Kiisto nousi voittoon todellisessa trillerissä – jälleen mentiin pitkän kaavan kautta

FC Kiisto nappasi lauantaina kauden toisen voittonsa, kun jyväskyläläinen Riemu kaatui voittomaalikisan päätteeksi numeroin 3-2.

Lauantaina pelattiin poikkeuksellisesti Laihialla, joten siinä mielessä lähtökohdat kotiotteluun olivat hieman erilaiset. Se oli kuitenkin tiedossa, että luvassa on äärimmäisen vauhdikas ja fyysinen taisto, jossa pisteistä väännetään aivan viimeiseen minuuttiin asti.

Tätä nähtiinkin heti alkuvihellyksestä lähtien, joten Laihialle saapunut yleisö näki, miten jokaisesta tilanteesta taistellaan loppuun asti. Samalla myös tila oli vähissä ja tämän johdosta myös maalipaikat olivat tiukassa. Riemun korkea prässi aiheutti ongelmia keltamustille ensimmäisellä jaksolla, mutta tästä huolimatta maalipaikat menivät aika lailla tasan. Kiistolta parhaimpaan tonttiin pääsi Matias Träskbäck, jonka laukaus kuitenkin kolahti tolppaan.

Lopulta avausmaali merkattiin Riemun nimiin, kun hieman huolimattomasti pelattu pallo päättyi vierasjoukkueen pelaajan jalkaan. Tästä lähtenyt vastahyökkäys päättyi hienon kuvion päätteeksi Riemun 1-0-maaliin.

FC Kiisto sai vielä avausjakson viimeisellä minuutilla mainion paikan tasoitukseen, kun Riemulle tuomittiin kuudes rike. 10 metrin vapaapotkua lähti ampumaan Miikka Vedenjuoksu, jonka yrityksen vierasjoukkueen maalivahti Otso Honkonen kuitenkin torjui.

Toisella puoliajalla FC Kiiston peli pyörähti astetta paremmin käyntiin ja puolestaan hieman ylempää otettu prässi aiheutti Riemulle ongelmia eikä vierailijat päässeet enää pyörittämään haluamallaan tavalla peliä. Maalipaikat olivat edelleen vähissä, mutta mukaan mahtui kuitenkin muutama tilanne, josta maaleja olisi voinut syntyä kumpaakin päähän. Kiiston harmiksi se oli jälleen kuitenkin vierasjoukkue, kun heilutti maaliverkkoa. Takatolpalle unohdettu Ville Vanttaja liukui mainion syötön sisään ja iski Riemun 2-0-johtoon.

Tässä vaiheessa peliaikaa oli jäljellä enää reilut neljä minuuttia, joten keltamustien puseroon hiipi pienimuotoinen kiire. Käyttöön otettiinkin heti lentävä maalivahti, jotta kavennusmaali näkisi päivänvalon mahdollisimman nopeasti. 

Toive toteutui, kun kapteeni Lauri Karri nosti väkisin Kiiston mukaan voittotaisteluun ajassa 36.33. Tämä tarkoitti sitä, että luvassa olisi todella jännittävät viimeiset minuutit.

Kiisto jatkoi maalinkin jälkeen pyörittämistä lentävällä maalivahdilla, sillä paine pysyi mainiosti Riemun päädyssä. Aika tiimalasissa kuitenkin alkoi käydä vähiin. Lopulta viimeisellä minuutilla yleisö sai aihetta juhlaan, kun hienosti sommiteltu kuvio vapautti Ilari Antilan vapaaksi, eikä mies erehtynyt. Tilanne oli 2-2.

Kun enempää ei maaleja varsinaisella peliajalla nähty, niin edessä oli jatkoaika. Viiden minuutin aikana ei osumia nähty, joten voittajaa lähdettiin lauantain kunniaksi hakemaan vielä voittomaalikisasta.

Tästä muodostuikin sitten astetta pidempi kilpailu, kun joukkueet eivät meinanneet saada paremmuuttaan millään selville. Viiden parin jälkeen tilanne oli 2-2, joten jatkettiin yhdestä poikki -systeemillä. Lopullinen ratkaisu nähtiin vasta 10. parissa, kun Riemun yrittäjä epäonnistui ja tasoittavana vetäjänä toiminut Kiiston Aapo Autio sijoitti pallon verkon perukoille.

Näin ollen FC Kiisto nappasi kauden toisen voittonsa ja kasvatti pistesaldonsa neljään. Sarjassa sijoitus on neljän kierroksen jälkeen seitsemäs. 

Kausi jatkuu seuraavaksi vierasottelulla Mad Maxia vastaan. Taisto on ohjelmassa lauantaina 12.11. klo 15:00. Sitä ennen pidetään pieni tauko peleistä, kun edessä on maajoukkuetauko, joka käytetään hyväksi treenaamisen muodossa.