maanantai, 02 joulukuu 2019 14:03

Aldo Livera viidenneksi valtakunnallisessa taitokilpailuissa Nostettu

Fc Kiiston 2009 syntynyt Aldo Livera sijoitti Porissa järjestetyissä valtakunnallisissa taitokilpailuissa hienosti viidenneksi, ollen myös Länsi-Suomen piirin paras. Aldo ansaitsi edustusoikeuden Fc Kiiston ja Fc Sportin seurakilpailuissa suorittamalla kultaisen taitomerkin, Porin kilpailussa Aldon aika myös parani tästä. Taitokilpailuissa mitataan pelaajan taidon ja motoriikan kehitystä. Hyvä ja varma tekniikka mahdollistaa nopeat havainnot ja onnistuneet ratkaisut jalkapallo peleissä.

 
Kiisto- pressi tapasi Aldon sekä ylpeät vanhemmat ja kysyi päällimmäiset tuntemukset heti kilpailuiden jälkeen.
 
Aldo aloitti jalkapallo harrastuksen viisi vuotiaana Fc Kiiston perinteisessä pallokoulussa. ”Aikoinaan pallokoulun treeniajat sopivat hyvin omiin aikatauluihimme ja ihastuimme Kiiston hyvään henkeen ja tunsimme olevamme osa isompaa jalkapalloperhettä”, kertoo äiti Niina Haapala-Livera.
 
Isän puolelta italialainen Aldo kertoo kannattavansa Fc Kiiston lisäksi erityisesti Inter Milania ja olikin viime kesänä Interin kesäleirillä treenaamassa. Miehenalun tavoite ei olekaan enempää eikä vähempää kuin jalkapallo ammattilaisuus. Esikuviksi Aldo nimeää, Kiisto-pressin yllätykseksi, tukun jo pelaajauran lopettaneita suuruuksia. Milanon miehelle selvien brassi taitureiden Ronaldo ja Ronaldinho lisäksi Pele ja Maradona sekä luonnollisesti Messi ovat vaasalaispojan idolit.
 
Aldolle iso asia oli myös Vaasassa järjestetyt U19 EM kilpailut ja Aldo saikin kunnian olla kaksi kertaa saattamassa pelaajia Elisa-stadionilla sekä pääsi tutustumaan Italian joukkueeseen ja arvokkaaksi muistoksi jäi koko joukkueen signeeraama kisapallo. Nyt onkin mahtavaa seurata Vaasassa tavattujen pelaajien kuten Zaniolo, Pinamonti, Kean jne edesottamuksia ammattilaiskentillä.
 
Aldo myöntää jännittäneensä aikatavalla kun auto kaarsi Karhu-hallin pihaan, mutta jännitys karisi nopeasti kun ensimmäinen suoritus pujottelu radalla oli suoritettu. Jokaisessa urheilu haastattelussa on esitettävä kysymys, miltä nyt tuntuu? ”Hyvältä. Yksi tolppa ja ylärima harmittivat kisan jälkeen, yksi onnistunut pusku ja veto niin olisin ollut hopealla”, summaa vaatimaton sankari.
Hieno suoritus Aldo!
 
P10 sarjan kuusi parasta:
 
1 Ronkainen Reko PK-37
2 Karppinen Pete RoPS
3 Fusha Aurel PeKa
4 Huuhtanen Niklas FC Reipas
5 Livera Aldo FC KIISTO
6 Paananen Otto GBK