torstai, 30 heinäkuu 2020 09:49

Ennakko: FC Kiisto janoaa revanssia – vieraaksi saapuu GBK

FC Kiisto palaa pieneltä ottelutauolta sunnuntaina, kun Elisa Stadionille saapuu vieraaksi kokkolalainen GBK. Ottelu käynnistyy klo 16:00.

Joukkueet kohtasivat heinäkuun alussa niin ikään Vaasassa ja tuolloin GBK haki jopa tylyn puoleisen voiton numeroin 3-0. Ottelun lopputulos ei kuitenkaan kerro kaikkea ottelutapahtumista, sillä Kiistolla oli omat paikkansa maaleihin, kun taas GBK sai avausjaksolla aivan liian helpot maalit. Toisen jakson esityksestä on kuitenkin annettava täysi kunnia vierasjoukkueelle, sillä GBK jäädytti ihailtavalla tavalla ottelun eikä Kiisto saanut missään vaiheessa kiriä käyntiin. Nyt on kuitenkin uusi peli ja uudet kujeet, joten luvassa on taatusti erilainen ottelu.

FC Kiisto ei pelannut lainkaan viikonloppuna, joten nyt alla on parin viikon harjoitusjakso, jonka aikana on nollattu KuFu98-tappio. Tuon ottelun 3-5-tappio ei juurikaan anna aihetta hymyyn, mutta ensimmäisellä jaksolla oli paljon hyvääkin, joka kannattaa ottaa mukana sunnuntaille. Toisella jaksolla tullut paniikki jättää kuitenkin mietittävää, sillä Kakkosessa on yksinkertaisesti saatava ehjä esitys, jotta voitosta voidaan haaveilla.

Kokkolan GBK on kokenut Kakkosen joukkue

GBK on ollut viime vuosina tasaisen varma Kakkosen suorittaja ja se on heilunut ylemmässä keskikastissa tai kärkipäässä. Vuonna 2018 joukkue pääsi jopa karsimaan noususta Ykköseen, mutta tuolloin MuSa oli nousukarsinnoissa vahvempi yhteismaalein 2-1. 

Myös tällä kaudella GBK on ollut totutun vahva, sillä viiden ottelun jälkeen tilillä on 11 pistettä. Varsinkin puolustuspäässä homma on toiminut, sillä omissa on kolissut ainoastaan kolmesti. Tuossa on iso ero Kiiston vastaavaan saldoon, joten sunnuntaina ei ole varmastikaan varaa päästää helppoja maaleja, sillä vastustajan päähän niitä ei ole todellakaan tarjolla.

GBK:n ehdoton tähtinimi on 37-vuotias ruotsalaiskärki David Carlsson. Mies on tehtaillut uransa aikana Veikkausliigassa yhteensä 26 osumaa. GBK-paidassa osumia on syntynyt 68, kun pelattuja pelejä on kasassa 88 kappaletta. Carlsson rokotti myös heinäkuun alussa Kiistoa, joten kokemusta on miehen vaarallisuudesta. Nyt Carlsson on saatava kuriin, jotta mahdollisuudet voittoon pysyvät yllä.

Sen sijaan kokkolalaisten riveissä voidaan laittaa isolla värikynällä ylös Riku Jääskän nimi. Viime ottelussa hattutempun tehnyt Jääskä on osunut tällä kaudella jo viidesti, joten maalijyvä alkaa olemaan kohdillaan. Kunhan Jääskä saa vielä tukea tehoihin myös muilta pelaajilta, niin jossain vaiheessa se Kiiston pistetili aukeaa väkisinkin. Sunnuntaina olisi hyvä hetki muidenkin osua tolppien väliin, sillä GBK on ehdottomasti kaadettavissa kotikentällä ehjällä esityksellä.

Ottelun tärkeyttä ei voi liiaksi enää korostaa, sillä pistetili on saatava auki, jotta putoamisviiva ei karkaan liian kauaksi. Varsinkin elokuu tulee näyttämään suurta osaa koko kauden suunnalle, sillä GBK:n lisäksi edessä on kaksi ottelua JBK:ta vastaan sekä Vaasan paikallispeli VIFK:ta vastaan.

Tule kannustamaan FC Kiisto voittoon sunnuntaina! Ottelu alkaa Elisa Stadionilla klo 16:00, Otteluliput ovat myynnissä ZUPticketissä sekä portilla 10 €/kpl.