torstai, 06 elokuu 2020 07:34

Ennakko: FC Kiisto lähtee metsästämään toista perättäistä voittoa

FC Kiisto nappasi kauden avausvoiton viime viikonloppuna, kun kokkolalainen GBK kaatui Elisa Stadionilla numeroin 1-0.

Pisteet tulivat tärkeään paikkaan ja kausi sai täysin uudenlaisen suunnan. Pisteitä tarvitaan lisää myös elokuun muista otteluista, sillä luvassa on todella tärkeitä mittelöitä, joita ei vain yksinkertaisesti olisi varaa hävitä.

Kausi jatkuu tulevana lauantaina Pietarsaaressa, jossa vastaan asettuu JBK, joka on kerännyt 7 ottelusta 9 pistettä. JBK:n edellinen ottelu on tiistailta, kun joukkue pelasi 0-0-tasapelin vieraissa VIFK:ta vastaan. 

JBK on ollut tällä kaudella kuitenkin kotikentällä kova, sillä kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät voittoihin, kun OLS kaatui 3-1 ja RoPS/2 4-3. Voittokulku päättyi edellisessä kotiottelussa, kun JJK onnistui hakemaan Pietarsaaresta 3-2-voiton. 

FC Kiisto hakee kauden ensimmäisiä pisteitä vieraista

Jos viime ottelussa katkesi tappioputki, niin nyt olisi korkea aika katkaista tappioputki myös vieraskentällä ja napata kauden avauspisteet. Toistaiseksi vieraissa on pelattu kolme ottelua ja jokaisella kerralla tuloksena on ollut tappio. Pisteet ovat olleet kuitenkin jo lähellä, sillä Rovaniemellä jopa voitto oli tuloillaan, kunnes RoPS/2 onnistui loppuhetkien osumilla nousemaan voittoon. Myös kauden avanneessa OLS-ottelussa oli omat mahdollisuudet pisteisiin.

Näin ollen FC Kiisto voi lähteä hyvällä itseluottamuksella hakemaan toista perättäistä voittoa, sillä alla on äärimmäisen ehjä suoritus GBK:ta vastaan. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella maali pysyi koskemattomana, joten siltä pohjalta on enemmän kuin mieluisaa lähteä rakentelemaan uusia kujeita.

Hyökkäyspäässä tehoja kaivataan edelleen muiltakin kuin Riku Jääskältä, joka iski jo kauden kuudennen osumansa viikonloppuna. Toisaalta, mikäli Jääskän jalka on jälleen kuumana ja puolustus pitää nollan, niin kasassa on voittava resepti.

JBK:lla onnistumiset ovat jakautuneet selvästi tasaisemmin, sillä joukkueella on tilastoissa kuusi eri maalintekijää. Eniten osumia on iskenyt Kevin Larsson, jonka tilillä on kolme maalia.

JBK on farmisopimus Ykkösessä pelaavan FF Jaron kanssa, joten tämä mahdollistaa pelaajien kierrätyksen joukkueesta toiseen. Näin ollen on vaikea vielä arvioida, että millainen joukkue on vastassa lauantaina. Toisaalta sillä ei ole mitään merkitystäkään, koska FC Kiisto lähtee kehittämään omaa peliään ja jatkamaan siitä, mihin GBK:ta vastaan jäätiin. Suunta on nyt oikea ja se antaa hurjasti itseluottamusta tuleviin koitoksiin!