sunnuntai, 09 elokuu 2020 08:39

Raportti: FC Kiiston taistelu helteisessä Pietarsaaressa ei riittänyt pisteille

Kauden avausvoiton GBK:sta saanut FC Kiisto yritti hakea lisäpisteitä lauantaina Pietarsaaresta, jossa vastaan asettui JBK.

Ottelusta sopi odottaa jo ennakkoon hyvin tasaista, mihin oman lisämausteensa toi jopa äärimmäisen tukahduttava helle. 

FC Kiiston lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaimmat, sillä mukaan saatiin ainoastaan kaksi vaihtomiestä, mikä tarkoitti sitä, että avauskokoonpano joutui uurastamaan helteessä todella isot minuutit.

Ensimmäinen jakso meni lähes käsikirjoituksen mukaan

FC Kiisto luovutti pallonhallinnan heti kättelyssä JBK:lle, joka sai rauhassa pyöritellä pelivälinettä omalla alueella. Sen sijaan JBK:n tullessa hyökkäysalueelle annettiin paine, jolla tukahdutettiin isäntien hyökkäykset. Myöskään JBK:n pitkät pallot eivät tuoneet tulosta, sillä puolustuslinja oli tietoinen siitä, mitä oli tulossa.

Sen sijaan omassa hyökkäyspelissä jäätiin hieman piippuun, sillä pystypallot sekä keskitykset eivät löytäneet kohdetta. Se oli kuitenkin tiedossa, että tiiviillä puolustuksella tilaa löytyy, kunhan sihti on kohdillaan.

Avausjaksolla ei nähty oikeastaan kuin yksi vaarallinen maalipaikka, joka siunaantui JBK:lle komeasti pelatusta vapaapotkukuviosta. Takatolpalle olikin unohtunut useampi vastustajan pelaaja, mutta Kiiston maalilla pelannut Matias Jokiniemi torjui hienosti puskun ja piti tilanteen maalittomana.

Vastustajan unelmamaali ratkaisi ottelun

Toisella jaksolla käsikirjoitus pysyi samana eikä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. Kumpikaan joukkue ei pystynyt parhaimpaansa hyökkäyspäässä, kun taas puolustus molemmilla toimi kiitettävällä tavalla.

Lopulta maalittoman tasatuloksen pilasi ainoastaan JBK:n Rasmus Korkea-Ahon yksilösuoritus, sillä topparin tontilla pelannut Korkea-Aho latasi reilusta 40 metristä sellaisen laukauksen, että Jokiniemi oli Kiiston maalilla täysin vailla mahdollisuuksia. 

Kiistolla jäi reilut 25 minuuttia aikaa hakea tasoitusta, mutta paahtava hellekin oli tehnyt osansa eikä kiriä saatu oikeastaan missään vaiheessa vauhtiin. Lopulta kellossa aika kului harmittavan nopeasti, joten tuloksena oli 1-0-tappio.

Onneksi uusi mahdollisuus tulee jälleen nopeasti, sillä torstaina edessä on yksi kauden odotetuimmista hetkistä, kun vastaan asettuu VIFK. Vaasan paikalliskamppailu pelataan torstaina Elisa Stadionilla klo 18:30. Liput saat tuttuun tapaan ostettua ennakkoon ZUPticketistä 10€ /kpl.

Ottelussa panokset ovat valtavat, sillä voitolla otetaan iso harppaus kohti putoamisviivaa, kun taas tappion kärsinyt osapuoli jumittautuu sarjajumboksi. Tule siis kannustamaan FC Kiisto takaisin voittojen tielle!