keskiviikko, 12 elokuu 2020 16:37

Ennakko: Kauden ensimmäinen Vaasan paikallispeli - panokset ovat valtavat

Torstaina pelataan odotettu kauden ensimmäinen Vaasan paikallispeli, kun FC Kiisto isännöi Elisa Stadionilla VIFK:ta. 

Ottelun panoksia on turha vähätellä, sillä nyt pelataan koko kauden kannalta todella isoista pisteistä. Sarjatilanne ennen kihelmöivää paikallispeliä on sellainen, että FC Kiisto on toistaiseksi viimeisenä kolmella pisteellä, kun taas VIFK:lla pisteitä on neljä ja sarjasijoitus on yhden pykälän korkeampi. 

Putoamisviivan yläpuolelle on Kemi City, jonka tilillä on kuusi pistettä. Näin ollen FC Kiisto nousisi voitolla jopa tasapisteisiin Kemi Cityn kanssa, mikä antaisi huomattavan hyvät lähtökohdat tuleviin otteluihin.

Kumpikin lähtee tappio niskassaan paikallispeliin

FC Kiisto kärsi viikonloppuna 1-0-tappion Pietarsaaressa, kun JBK oli yhden askeleen parempi. Sen sijaan VIFK:lla tappio oli astetta rumempi, sillä Kokkolan GBK löi joukkueen maan rakoon lukemin 8-0. Kummallakin joukkueella on varmasti valtaisa halu näyttää osaamistaan vaasalaisyleisön edessä eikä tappio tai tasapeli ole vaihtoehto. 

Molemmilla joukkueilla on ollut alkukaudesta ongelmia puolustuksensa kanssa, sillä VIFK on päästänyt sarjassa eniten maaleja, kun taas FC Kiiston maaliin on mennyt toiseksi eniten osumia. Kiiston kannalta viime ottelut ovat olleet tuolta osin positiivisia, sillä GBK-voitossa oma pää pysyi puhtaana ja myös JBK:ta vastaan omissa soi ainoastaan kertaalleen.

Mikäli sama tahti jatkuu myös torstai-iltana, niin voittoon on loistavat mahdollisuudet. Se kuitenkin vaatii onnistumisia vielä hyökkäyspäässä ja nyt toivottavasti myös Riku Jääskän ohella joku muukin osuisi tolppien väliin.

Ota torstai-iltana suunnaksi Elisa Stadion

Nyt jos koskaan kannattaa suunnata Elisa Stadionille, sillä jännitystä ei taatusti tule puuttumaan, kun kaksi vaasalaisjoukkuetta iskee yhteen. Torstaina klo 18:30 käynnistyvä ottelu on kauden ensimmäinen paikalliskamppailu, jossa tarjolla on myös ensimmäinen kiinnitys Kakkosen Vaasan herruuteen.

Liput saat ostettua ennakkoon ZUPticketistä. Myös portilla on myynnissä lippuja. Hinta on 10€/kpl. Lapsille ilmainen sisäänpääsy.