perjantai, 14 elokuu 2020 17:09

Raportti: VIFK vei kauden ensimmäisen paikallispelin nimiinsä

Kakkosessa pelattiin torstai-iltana kauden ensimmäinen Vaasan paikallispeli, josta oli odotettavissa jo ennakkoon äärimmäisen mielenkiintoista. Aurinkoisella Elisa Stadionilla pelattavaa peliä oli saapunut katsomaan FC Kiiston kauden ennätysyleisö, joten ilta sai arvoisensa puitteet.

Alku käynnistyi molemmilta joukkueilta tarkasti eikä liiemmin maalipaikoilla juhlittu. Tästäkin huolimatta avausosuma nähtiin jo 11. minuutilla, kun VIFK:n Oyono Junior tulitti pallon takanurkkaan FC Kiiston löysän puolustamisen seurauksena. Alkukauden perisynti nosti päätään muutamaan otteeseen avausjaksolla, mutta enempää takaiskuja ei nähty. Hyökkäyspelaamisessa oli aihioita, mutta aivan viimeinen terävyys jäi vielä piippuun, joten VPS:stä VIFK:n avuksi saapunut maalivahti Tuomas Pöyhönen ei joutunut liiemmin torjuntatöihin.

Juuri ennen taukovihellystä nähtiin yleisöä kuohuttanut tilanne, kun VIFK:n maalista vastannut Oyono Junior syyllistyi jälkipeliin, josta oli lopulta tuloksena punainen kortti. Tämä tarkoitti sitä, että FC Kiisto pääsi pelaamaan toisella jaksolla miesylivoimalla heti ensimmäisestä minuutista lähtien.

FC Kiisto hallitsi palloa – maalit jäivät uupumaan

Heti toisen jakson alusta alkaen kävi selväksi loppupelin juoni. VIFK tiputti pakkansa todella alas ja antoi FC Kiistolle täydellisesti pallonhallinnan. Vajaalla pelannut VIFK luottikin siihen, että puolustus kestää ja mahdollisia vastaiskuja syntyisi. 

FC Kiisto saikin rauhassa tuoda pallon hyökkäysalueelle, jossa kuitenkin ongelmat alkoivat. Pallon liikuttaminen oli turhauttavan hidasta, joten tiukassa muodostelmassa ollut VIFK-joukkue pystyi tukkimaan syöttösuunnat. Ajoittain laidasta päästiin murtautumaan keskityspaikoille, mutta puolittaisissa maalipaikoissa vedot jäivät kehnoiksi ja todelliset vaaratilanteet jäivät uupumaan.

Isäntien pahin painajainen toteutui 57. minuutilla, kun VIFK:n Hamed Ahmadi teki monen kymmenen metrin nousun pallon kanssa. Lopulta FC Kiiston puolustus peruutti liian paljon omiin ja VIFK-peluri pääsi sijoittamaan pallon alanurkkaan.

Osumalla oli ymmärrettävästi lamaannuttava vaikutus peliin, sillä käytännössä omasta lepsuilusta syntynyt maali oli ensimmäisiä kunnon vierailuita toisella jaksolla Kiiston puolustusalueella.

Viimeinen 30 minuuttia ei tuonut muutosta peliin, vaan FC Kiisto puski päätään VIFK:n puolustusmuuriin. Parhaimmat maalipaikat tulivatkin vastaiskuja kytänneelle vierasjoukkueelle.

Enempää osumia ei kuitenkaan nähty, joten lopputuloksena oli VIFK:n 2-0-voitto.

FC Kiistolla on edessä seuraavaksi pieni huili, sillä seuraava ottelu on vasta 27. elokuuta, kun Elisa Stadionille saapuu vieraaksi JBK Pietarsaaresta.