lauantai, 12 syyskuu 2020 17:16

Raportti: FC Kiisto nappasi Kokkolasta tasapelin Frans-Emil Leppäsen maaleilla

Kausi jatkui perjantai-iltana Kokkolassa, missä vastaan asettui kolmannen kerran tällä kaudella GBK. Aikaisemmista peleistä kumpikin oli napannut yhden voiton, joten luvassa oli taatusti tasainen iltapuhde. Olosuhteet pelille olivat mitä parhaimmat, sillä Kokkolan Keskuskentän uusi tekonurmi oli upeassa kunnossa ja pelialusta oli äärimmäisen nopea.

Tämä näkyi molempien joukkueiden pelissä ensimmäisen jakson alussa, sillä useampi syöttö karkasi sivu- tai päätyrajasta yli. 

Ensimmäisen huippupaikan sai rakenneltua GBK, mutta Kiiston maalilla torjunut Matias Jokiniemi venytti jalkansa pallon tielle.

Avausmaalista vastasi kuitenkin FC Kiisto, kun ensimmäistä kertaa keltaisten avaukseen noussut Frans-Emil Leppänen sijoitti hallitusti pelivälineen verkon perukoille.

Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä GBK nousi tasoihin vain paria minuuttia myöhemmin. Kotijoukkue katkaisi keskialueella syötön ja ampaisi terävästi vastaiskuun. Pallo pelattiin kokeneen David Carlssonin jalkaan. Hyökkääjä ei erehtynyt, vaan siirsi pallon varmasti maaliin.

Toinen jakso tarjosi käänteitä

GBK piti toisella jaksolla enemmän palloa, kun taas FC Kiisto keskittyi iskemään vastaan. Kokkolalaisten paine ei tuottanut hirveästi maalipaikkoja pelaamalla, mutta kulmapotkuissa isännät osoittivat vaarallisuutensa. Paras maalipaikka siunaantui kuitenkin FC Kiistolle, kun Miikka Vedenjuoksu syötti Lauri Karrin läpiajoon. Tällä kertaa viimeistely suuntautui kuitenkin hitusen yli maalin ja johtoasema jäi haaveeksi.

GBK syötti hetkeä myöhemmin katkeraa kalkkia, kun Benjamin Storbacka laukoi ovelalla tavalla pallon kaukaa lähes 40 metristä yli vastassa olleen Jokiniemen. Kellossa oli tässä vaiheessa 83 minuuttia, joten hyvä taistelu oli valumassa jälleen kerran hukkaan. 

Toisin kuitenkin kävi, sillä nyt oli puolestaan Kiiston vuoro kuitata johtomaali nopealla tahdilla. Upeasti pelattu hyökkäys huipentui Leppäsen illan toiseen osumaan ja samalla loppunumerot kirjattiin 2-2.

Molemmat Kiiston maalit tehnyt Leppänen palkittiin ansaitusti joukkueen parhaana pelaajana.

Kausi jatkuu lauantaina 19. syyskuuta, kun edessä on kauden toinen Vaasan paikallispeli. Tällä kertaa kotijoukkueena toimii VIFK.