perjantai, 18 syyskuu 2020 17:15

Ennakko: Vaasan paikallinen osa 2 – VIFK vs. FC Kiisto

Lauantaina koittaa jälleen odotettu päivä, kun edessä on kauden toinen Vaasan paikalliskamppailu. Myös panokset ovat aivan tapissa, joten juurikaan herkullisempia lähtökohtia ei otteluun voisi ladata.

Tilanne sarjataulukossa on tällä hetkellä se, että FC Kiisto pitää pohjaa neljällä pisteellä. Edellä on juuri VIFK, jolla on kasassa 10 pistettä. Näin ollen tilanne on se, että lauantain jälkeen Kiiston ero on mahdollisesti enää kolme pistettä, mikä nostaisi jännityksen sarjan häntäpäässä aivan tappiin, koska putoamisviivan yläpuolella olevalla OLS:llakin on kasassa 10 pistettä.

Tällä kaudella on pelattu yksi Vaasan paikallisottelu ja tuolloin VIFK vei pisteet numeroin 2-0. Tuota ottelua ei kuitenkaan ole juurikaan muisteltu Kiiston kopissa, sillä oma pelaaminen jäi piippuun eikä parhaimpaan esitykseen päästy.

Nyt alla on kuitenkin huomattavasti ehjempi esitys, sillä viime ottelu tuotti yhden pisteen Kokkolasta, kun GBK:ta vastaan loppunumerot olivat 2-2. Huomattavaa oli vielä se, että meidän paras maalintekijä Riku Jääskä oli sivussa. 

Ensimmäistä kertaa avauksessa ollut Frans-Emil Leppänen hoiti kuitenkin hyökkäyksessä ruutunsa tyylikkäästi ja tuloksena oli kaksi maalia.

Leppäsen tehot tulisivat tarpeeseen myös lauantaina, sillä ainoastaan voittoa voidaan pitää hyvänä tuloksena. Tasapeli ei tule missään nimessä kuuloon, koska tässä vaiheessa eroa on pakko saada kurottua kiinni, jotta säilymismahdollisuudet pysyvät yllä.

Mikään ei olisikaan herkullisempi paikka maksella kalavelkoja edellisen paikallisottelun tappiosta kuin lauantai. 

Tulkaahan antamaan tuki Kiistolle! Kotijoukkue on papereissa VIFK, mutta näytetään katsomossa, kuka on isäntä talossa!

Ottelu käynnistyy Elisa Stadionilla klo 15:00!