perjantai, 02 lokakuu 2020 07:29

Ennakko: Kauden kolmas Vaasan paikalliskamppailu – kumpi nappaa herruuden?

Perjantaina eletään jännittäviä aikoja, kun Elisa Stadionilla pelataan kauden kolmas Vaasan paikalliskamppailu.

Kautta on jäljellä vielä neljä ottelua ja tilanne on se, että vaasalaisjoukkueet pitävät perää sarjataulukossa. Perjantaina tilanne onkin se, että ainoastaan voitto kelpaa. Varsinkin FC Kiisto leirissä tappio tekisi säilymisestä kenties jo mahdotonta. Sen sijaan voitto herättäisi vielä pienen kipinän eloon.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmat ovat napanneet yhdet voitot. Edellisestä kohtaamisesta ei ole kauaa vierähtänyt ja se on varmasti kaikkien mielessä. Tuon ottelun FC Kiisto vei ansaitusti 2-0.

Viime ottelussa keltamustat joutuivat taipumaan Kemi Citylle, mutta nyt paikallispeliin lähdettäessä tilanne on parempi, sillä Nicolas Tuisku ja Ossi Katajamäki vapautuvat pelikiellosta ja ovat käytettävissä perjantai-illan ottelussa.

VIFK:lla ollut tuskaista

Tällä kaudella kolme pistettä Kiistoa enemmän kerännyt VIFK on ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen eikä osumia ole syntynyt vastustajan päähän 270 minuuttiin.

Myös FC Kiiston puolustus onnistui nollaamaan joukkueen hyökkäyksen parisen viikkoa sitten, joten siellä riittää mietittävää perjantai-illan ottelun alla.

Tämän lisäksi Markus Nordmanin korttitili tuli täyteen viime ottelussa, joten joukkueen kapteeni on sivussa paikallispelistä.

Ottelu käynnistyy perjantaina klo 18:30 ja ottelun isäntänä toimii VIFK. Sen sijaan FC Kiiston viimeinen kotipeli on luvassa lauantaina 17. lokakuuta, kun vieraaksi saapuu Joensuun JIPPO.