lauantai, 03 lokakuu 2020 16:58

Raportti: Kauden viimeinen paikallisottelu päättyi pistejakoon

VIFK ja FC Kiisto kohtasivat perjantaina Elisa Stadionilla isojen panosten ottelussa, sillä kumpikin joukkue taistelee putoamista vastaan.

Näin ollen käsillä oli todella hieno futisilta, joten eipä juurikaan upeammin olisi voinut perjantaita viettää.

Myös Kiiston joukkue oli selvästi syttynyt iltaan, sillä avausjaksolla kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue. Keltaisilla oli useampi paikka iskeä pallo verkon perukoille, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Kun et itse tee, niin kaveri useimmiten tekee. Näin näytti käyvän myös perjantaina, kun VIFK sai toisen puoliajan alkupuolella rangaistuspotkun. Pallon taakse asettui Mustafa Maki, joka kuitenkin tällä kertaa joutui todistamaan tolppien välissä olleen Matias Jokiniemen vahvemmakseen.

Kiisto ei omaa mahdollisuuttaan jättänyt käyttämättä, kun pallo vietiin pilkulle hetkeä myöhemmin toisessa päässä.

Kiiston ykköstykki Riku Jääskä osoitti Mustafa Makille, että miten pallo laitetaan varmasti verkon perukoille. Näin ollen Kiisto otti arvokkaan 1-0-johdon.

VIFK sai tappioasemassa kirin päälle ja alkoi vyöryttämään hyökkäyksiään Kiiston päähän. Lopulta tuomari osoitti toista kertaa pilkun suuntaan, kun yksi sinipaitainen pelaaja syöksyi kentän pintaan.

Tällä kertaa VIFK vaihtoi vetäjää ja se kannatti, sillä lukemat muuttuivat 1-1. Tämän jälkeen VIFK:lla oli paremmat paikat johtomaaliin, mutta Kiiston puolustus kesti. Näin ollen kauden kolmas paikalliskamppailu päättyi 1-1-tasapeliin.

On sanottava kuitenkin vielä sen verran ottelusta, että tuomaristo teki molempien joukkueiden pelaamisesta vaikeaa, sillä linja vaihteli suuresti eivätkä pelaajat oikein tienneet mitä kentällä saa tehdä ja mitä ei. Mutta ei auta kuin kääntää katseet eteenpäin!

Kausi jatkuu lauantaina 17. lokakuuta, kun edessä on kauden viimeinen kotipeli. Tuolloin vieraaksi saapuu tiukasti lohkovoitosta taisteleva JIPPO.