keskiviikko, 28 lokakuu 2020 12:24

Ennakko: Kautta päästään vihdoin jatkamaan – Pietarsaaresta pakko hakea voitto

FC Kiiston kausi keskeytyi lokakuun alussa ymmärrettävistä syistä, kun koronavirus levisi vauhdilla Vaasassa. Nyt tilanne on alkanut rauhoittumaan, jolloin lupa pelien jatkamiseen on jälleen saatu. Kausi jatkuu JBK:n vieraana Pietarsaaressa.

Lähtökohdat kauden tärkeimpään otteluun eivät todellakaan ole optimaaliset, sillä myös harjoittelu oli pitkään tauolla, joten ylipäätänsä tuntuma on kaikkea muuta kuin paras. Tähän on kuitenkaan turha vedota, sillä lähtökohta otteluun on täysin selvä. Ainoastaan voitto pitää haaveet säilymisestä yllä. Kaikki muut tulokset tarkoittavat sitä, että ensi kaudella matka käy Kolmoseen, josta jouduttaisiin hakemaan vauhtia ainakin yhden kauden ajan.

JBK on ollut tällä kaudella inhottava vastustaja, sillä se on voittanut molemmat keskinäiset kohtaamiset. Kaiken lisäksi se on pitänyt FC Kiiston vielä toistaiseksi nollilla. Nyt olisikin korkea aika tehdä JBK:n verkkoon kauden avausmaali ja napata kauden kolmas voitto. 

Mahdollisuudet voittoon ovat ehdottomasti olemassa, sillä JBK:lla on alla kaksi perättäistä tappiota. Myös se on nähty aikaisemmin, että putoamistaistelussa olevat joukkueet löytävät aina yhden vaihteen lisää, joten sellaista kaivataan FC Kiistolta myös tänään, jotta voitto vieraista on mahdollisuus hakea.

JBK:lla ei suurempia panoksia ole loppukauden aikana, sillä säilyminen on varmistettu ja myös nousuhaaveet ovat kuihtuneet. On turha kuitenkin olettaa, että isännät tulisivat takki auki otteluun, joten tänään tarvitaan aivan maksimaalinen suoritus.

Ottelu käynnistyy keskiviikkona klo 18:30.

Mainittakoon jo nyt, että sunnuntaina pelataan kauden viimeinen kotiottelu, kun vieraaksi saapuu Joensuun JIPPO. Yleisörajoitukset tarkoittavat sitä, että valitettavasti lippuja on rajoitettu määrä.