sunnuntai, 01 marraskuu 2020 09:53

Ennakko: Edessä kauden viimeinen kotipeli – vastassa sarjakärki JIPPO

FC Kiisto pelaa vielä kerran tällä kaudella kotiyleisön edessä, kun sunnuntaina vieraaksi Elisa Stadionille saapuu sarjakärjessä oleva Joensuu JIPPO, joka on yhden voiton päässä sarjanoususta Ykköseen.

FC Kiistolla onkin oiva paikka ottaa härnääjän rooli, sillä pistemenetyksen aiheuttaminen tarkoittaisi sitä, että JIPPO joutuu taistelemaan vielä viimeisellä kierroksella sarjanoususta. Sen sijaan Kiistolla ei enää panoksia ole, joten kahdessa viimeisessä ottelussa pelataan ainoastaan kunniasta. Tippuminen takaisin Kolmoseen varmistui aikaisemmin tällä viikolla, kun Pietarsaaresta oli tuloksena tiukka 3-2-tappio JBK:lle. Asenne keltamustilla on taatusti kunnossa, sillä onhan edessä kauden viimeinen kotipeli ja faneille halutaan antaa vielä kertaalleen aivan kaikki.

JIPPO on täysin uusi tuttavuus, sillä koronaviruksen aiheuttamat muutokset otteluohjelmaan tarkoittivat sitä, että joukkueet kohtaavat tällä kaudella ainoastaan kertaalleen. Tätäkin ottelua jouduttiin kertaalleen siirtämään Vaasassa velloneen koronaviruksen vuoksi, mutta nyt vihdoin ottelu päästään pelaamaan. JIPPO on selvästi sarjan yhtenäisin joukkue ja se näkyy myös tilastoja katsomalla. Joensuulaisjoukkue on päästänyt tällä kaudella vain 10 maalia omiin, mikä on sarjan vähiten. Maaleja joukkue ei mitenkään erityisen runsaasti tehnyt, vaan voitot ovat tulleet puolustuksen kautta. 

Kuitenkin yksi maalintekijä joukkueesta nousee ylitse muiden, sillä Joona Hiltunen on osunut kymmenesti ja tuolla määrällä irtoaa maalipörssin 2. sija.

Luvassa on varmasti jännittävä sunnuntaina ja JIPPO saa todellakin lyödä parasta pöytään, sillä FC Kiisto ei tule antamaan mitään ilmaiseksi.

Muistakaa, että otteluun pääsee vain 50 katsojaa koronarajoitusten vuoksi, joten sisäänpääsyä ei voida taata jokaiselle. Ottelu alkaa Elisa Stadionilla klo 16:00.