lauantai, 07 marraskuu 2020 06:18

Futsal Ykkönen: Odotettu kausi starttaa vierasottelulla KF Kosovaa vastaan

FC Kiisto pääsee vihdoin tositoimiin futsalin puolella, kun kausi käynnistyy ottelusiirtojen vuoksi vasta tänään Turussa, kun vastaan asettuu sarjanousija KF Kosova.

Koronavirus on sotkenut FC Kiiston alkukauden totaalisesti, sillä pelejä on ollut mahdoton järjestää ja myös treenit olivat totaalisesti tauolla suositusten mukaisesti marraskuun alkuun asti. Näin ollen ryhmä on saatu kokoon vasta aivan ensimmäisen ottelun alla, mikä jättää hieman kysymysmerkkejä kauden avaukseen. Kokoonpano on kuitenkin tänä vuonna laaja ja laadukas, joten luotto omaan tekemiseen on kova. Vielä avausottelussa nähdään hieman normaalia suppeampi kokoonpano, mutta ensi viikolla pelattavassa kauden toisessa ottelussa toivon mukaan pelaaminen jopa kolmella kentällä on mahdollista.

FC Kiiston kokoonpano on viime vuodelta tuttu, mutta on mukaan saatu muutama kovan luokan vahvistus. Merkittävimpänä ehdottomasti jalkapallon puolelta tuttu Riku Jääskä, josta voi povata tulevalle kaudella koko sarjan kovinta tehopyssyä. Myös vaihto-oppilaaksi Vaasaan saapunut Gerard Bensyne Ráfales tuo mielenkiintoisen lisän kokoonpanoon. Muuten runko on pysynyt samana, joten odotukset ovat tapissa. Kuten joukkuejohtomme Vasabladetin haastattelussa totesi, niin tavoitteena ei voi olla kuin paikka Liigan nousukarsintoihin, vaikkakaan mitään paineita siitä ei joukkueessa oteta, vaan lähtökohtana on hauskanpito tiiviin porukan kanssa.

Avausottelussa vastassa sarjanousija KF Kosova

Ensimmäiseksi matka käy Turkuun, jossa kotipaikkaansa pitää KF Kosova. Viime kauden päätteeksi Kakkosesta Ykköseen noussut turkulaisjoukkue on ehtinyt pelaamaan jo kaksi ottelua ja toistaiseksi pistetili on avaamatta. Joukkuetta ei kuitenkaan sovi missään nimessä aliarvioida, vaan joukkueella on ollut poissaoloja ensimmäisissä peleissä, joten jalkeilla saattaa olla lauantaina selvästi kovempi nippu. Myös kotietu varmasti on merkittävä tässäkin tapauksessa, joten FC Kiisto saa tehdä täyden päivätyön, jotta kausi saadaan käyntiin kolmella pisteellä.

Paineita avausotteluun on turha asettaa, koska treenaaminen Kiiston osalta on jäänyt aivan minimiin vallitsevan tilanteen vuoksi, joten erikoistilanteet sekä ylipäätänsä ketjukoostumusten liikkuminen ei tule olemaan varmastikaan halutulla tasolla. Peli tulee varmasti näyttämään aivan erilaiselta jo parin viikon päästä, kun koko joukkue pääsee harjoittelemaan laadukkaasti. Nyt sitä ennen pelit on kuitenkin selvitettävä kunnialla, sillä pistemenetyksiin ei alkukaudesta kuitenkaan olisi varaa.

Ottelu käynnistyy Turussa klo 17:00. Livelähetystä ei ole tarjolla, mutta päivitetty liveseuranta löytyy sekä Palloliiton sivuilta että Teksti-TV:n sivulta 289.

Illan kokoonpano:

Teemu Kulmala (MV)
Lauri Karri (C)
Matias Träskbäck
Riku Jääskä
Aapo Autio
Matias Tiiro
Joel Sunabacka
Teemu Harjuhaahto
Gerard Bensyne Ráfales
Toni Pylkkänen

Poissaolijat:

Ilari Antila
Ossi Katajamäki
Nicolas Tuisku
Miika Niemi
Arthur Lindholm