sunnuntai, 08 marraskuu 2020 07:50

Futsal Ykkönen: FC Kiisto avasi kauden todellisella taisteluvoitolla Turusta

FC Kiisto pääsi vihdoin avaamaan odotetun futsal-kauden, kun edessä oli vierasottelu sarjanousija KF Kosovaa vastaan. Jo etukäteen oli tiedossa, että edessä olisi intensiivinen sekä tunnelmallinen taisto pisteistä.

Kuten jo ennakossa sivuttiin asiaa, niin lähtökohdat kamppailuun olivat Kiiston osalta hankalat, sillä yhteisiä treneejä oli saatu alle vain kaksi kappaletta ennen sarja-avausta. Tämän lisäksi poissa lauantain pelistä oli vielä kentällisen verran pelaajia. Kuitenkin jalkeille oli saatu laadukas miehistö, joten mikään muu kuin voitto ei kelpaisi tuliaiseksi.

Alku käynnistyi todella tasaisissa merkeissä ja loistopaikat puuttuivat molemmilta joukkueilta oikeastaan kokonaan. Täksi kaudeksi mukaan Kiiston futsal-joukkueeseen hypännyt Riku Jääskä kolisutteli kertaalleen ylärimaa ja se antoi osviittaa siitä, että kauden avausmaali alkaa lähestymään. Lopulta se syntyi ajassa 8:49, kun Jääskä upotti varmasti Kiistolle tuomitun rangaistuspotkun sisään ja vei vierailijat johtoon.

Käytännössä heti tähän perään tuli etsikkoaika tuplata johto, kun KF Kosovan Ermal Brahimi otti reilun minuutin sisään kaksi keltaista korttia ja lensi suihkun puolelle. Kiiston ylivoimasta paistoi kuitenkin harjoittelun puute, minkä johdosta syötöt, ajoitukset ja kuviot eivät lähteneet toivotulla tavalla. Avausjakso tarjosi Kiistolle kuitenkin vielä pari maukasta vetopaikkaa, mutta kokonaisuudessaan hyvän pelin pelannut KF Kosovan maalivahti Valon Gerxhalija torjui lähentelyt.

Toisella puoliajalla huutomyrsky voimistui

Toiselle puoliajalle lähdettiin todella jännittävistä asetelmista ja se tarkoitti samalla sitä, että myös runsaslukuinen kotiyleisö oli entistä vahvemmin kotijoukkueen tukena. Välillä kentällä oli jopa vaikeuksia saada ääntänsä kuuluviin, koska huutomyrsky oli niin voimakasta. 

Yleisö hiljeni kuitenkin totaalisesti kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun kapteeni Lauri Karri oli terävimpänä irtopallossa ja latasi lukemiksi Kiistolle 2-0.

KF Kosova pysyi pääsääntöisesti hyvin poissa maalipaikoilta, mutta muutama hyvä maalipaikka joukkueelle siunaantui läheltä tulleista vapaapotkuista. Osumat kuitenkin antoivat odottaa itseään. Lopulta nolla Teemu Kulmalan selän takana rikkoontui, kun KF Kosova pääsi pyörittämään omaa ylivoimaansa Joel Sunabackan kahden keltaisen kortin seurauksena tulleesta ulosajosta. Kiiston kolmikko taisteli ja uhrautui loistavasti, mutta lopulta vain seitsemän sekuntia ennen alivoiman loppumista Flamur Ibrahimin laukaus löysi tiensä yläkulmaan ja kotiyleisö sai aihetta riemuun.

Kuitti tuli kuitenkin todella nopeasti, kun virhetilinsä kanssa ongelmissa ollut KF Kosova sai jälleen yhden rikkeen ja pallo vietiin 10 metrin pilkulle. Matias Tiiro ilmoitti jo aikaisemmin vaihtopenkillä, että hän iskee maalin, mikäli rankkari tulee. Näin myös tapahtui, kun "Tirbe" täräytti pallon aivan yläkulmaan.

Isännät nousivat vielä aivan loppuhetkillä maalin päähän, kun minuuttien pyöritys reikäpaidalla tuotti tulosta. Voitto ja täysi pistepotti lähtivät kuitenkin FC Kiiston mukana ansaitusti Vaasaan.

Täytyy kuitenkin antaa arvostusta myös KF Kosovan suuntaan, sillä he antoivat kovan vastuksen heti kauden avaukseen ja myös tunnelma Samppalinnassa oli todellakin kohdallaan. 

FC Kiiston peliesityksestä todettakoon se, että tekeminen oli vielä kaukana parhaasta, kuten myös viime kauden ensimmäisissä otteluissa. Ainut mikä tässä vaiheessa merkitsee on pisteet ja niitä lähti mukaan kolme kappaletta. Parannettavaa kuitenkin riittää, mikä on täysin ymmärrettävää, sillä muilla joukkueilla on niin peli- kuin harjoitustuntumankin osalta yli kuukauden etumatka.