perjantai, 13 marraskuu 2020 05:41

Futsal Ykkönen: FC Kiisto matkustaa Joensuuhun SC Riverballin vieraaksi

FC Kiisto avasi ilahduttavasti kauden voitolla, kun KF Kosova kaatui Turussa tiukkojen vaiheiden jälkeen numeroin 3-2. Nyt metsästetään toista voittoa, kun joukkue matkaa lauantaina pelaamaan Joensuuhun.

Täksi kaudeksi Ykköseen noussut Riverball on aloittanut kauden kohtuullisen hyvin, sillä neljän ottelun jälkeen tilillä on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Se käynyt varmaan kaikille selväksi, että joensuulaisjoukkue haluaa pysyä sarjassa ja siihen todellakin on myös edellytykset. Helpolla pisteitä varsinkaan Joensuusta ei tulla hakemaan ja sen todisti myös sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva AS Moon, joka onnistui vaivoin nappaamaan pisteet 5-4-voitolla.

Joukkueesta nousee esiin jo pelkästään tilastoihin katsomolla muutama nimi. FC Kiiston pelaajille hyvä ohjenuora lauantaille onkin, että mikäli vastustajan pelaajan paidassa lukee sukunimenä Klimov, niin erityistä tarkkaavaisuutta on otettava mukaan pelaamiseen. SC Riverballin riveistä neljässä ottelussa eniten pisteitä on Dimitri Klimov, jolla on kasassa tehot 4+3. Myös Pavel Klimov on ollut mukavasti tehotalkoissa mukana.

FC Kiiston kohdalla tärkeintä on kuitenkin oman pelin hiominen ja siihen onkin keskitytty vahvasti tämän viikon treeneissä. Ajoitukset, erikoistilanteet ja varsinkin hyökkäyspään murtautumismallit ovat olleet kertauksessa, koska siinä jäi paljon parannettavaa avauspelin jäljiltä. Puolustuspelaaminen oli kuitenkin Kosova vastaan kunnossa, eikä vastustajalla juurikaan ollut paikkoja suorista hyökkäyksistä. Riverballia vastaan täytyykin pystyä parempaan esitykseen, jotta pisteet saadaan odotetusti kotiin.

Kokoonpano tulee hieman jälleen elämään poissaolojen myötä ja varsinkin Riku Jääskän mahdollinen poissaolo loukkaantumisen myötä jättää valtavan loven hyökkäykseen. Myös muita poisjääntejä nähdään rosterissa ja onhan Joel Sunabackakin kaiken lisäksi vielä pelikiellossa lauantain ottelusta. Onneksi täksi kaudeksi kokoonpanoon on saatu leveyttä viime vuotista enemmän, joten näistä tilanteista selvitään varmasti. Ilahduttavaa on se, että kehiin saadaan viime ottelusta puuttuneet Ilari Antila ja Nicolas Tuisku. Myös pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt Toni Pylkkänen on vihdoin tekemässä paluuta kokoonpanoon. Mainittakoon myös, että Ossi Katajamäki tekee debyyttinsä Kiiston futsalin puolella.

Pitkät vierasmatkat ovat varsinkin alkukauteen loistava lisä, niin päästään hakemaan bussissa yhtenäisyyttä entistä enemmän jo valmiiksi tiiviiseen ryhmään. Näin ollen joukkue suuntaa hyvällä fiiliksellä kohti Joensuuta, mistä ainoastaan voitto kelpaa tuliaisiksi.

Kokoonpano Riverball-otteluun:

#1 Teemu Kulmala

#7 Toni Pylkkänen

#14 Matias Träskbäck

#15 Matias Tiiro

#17 Lauri Karri

#18 Ossi Katajamäki

#19 Ilari Antila

#20 Teemu Harjuhaahto

#23 Gerard Benseny Ráfales

#24 Nicolas Tuisku