sunnuntai, 15 marraskuu 2020 16:08

Futsal Ykkönen: Tappioton meno jatkuu – FC Kiisto tasasi pisteet Joensuussa

FC Kiisto jatkoi kauttaan lauantaina lähes 500 kilometrin päässä Vaasasta, kun vastassa oli sarjaan noussut Joensuun SC Riverball, joka oli kerännyt neljästä ottelusta kuusi pistettä.

FC Kiistolle lähtökohdat otteluun olivat selvät, sillä vain voittoa lähdettiin hakemaan useista poissaoloista huolimatta. Kasaan saatiin kuitenkin täydet kaksi ketjua, jotka saivat lentävän startin kamppailuun, sillä ottelu oli Kiistolle 10 minuutin pelin jälkeen 2-0. FC Kiiston maaleista vastasivat kauden ensimmäisen pelin pelanneet Nicolas Tuisku ja Toni Pylkkänen.

SC Riverball sai avausjaksolla muutamia paikkoja, jotka syntyivät lähinnä vaasalaisten keskialueen menetyksistä. Yksi näistä maksoi lopulta maalin, kun Riverball-kapteeni Dimitri Klimov karkasi läpiajoon ja muutti lukemiksi 1-2. FC Kiisto sai ensimmäisen jakson loppuun vielä hurjan pyörityksen, jossa kuitenkin viimeinen silaus jäi puuttumaan. Näin ollen tauolle lähdettiin FC Kiiston 2-1-johdossa.

Toiselle jaksolle jouduttiin tiivistämään peluutusta Teemu Harjuhaahdon loukkaantumisen takia. Näin ollen ketjukoostumukset elivät ja se söi varsinkin nimellisen 1. ketjun tekemistä. Täytyy kuitenkin antaa myös kunniaa vastustajalle, sillä SC Riverball nosti tasoaan toiselle puoliajalle. Varsinkin joensuulaisten vastaiskut aiheuttivat ongelmia ja tasoitus nähtiin heti puoliajan alussa, kun Henri Pupaza pääsi onnekkaiden pomppujen jälkeen siirtämään pelivälineen tyhjiin.

Tämän jälkeen ottelussa mentiin vauhdikkaasta päästä toiseen ja kummallakin oli paikat iskeä johtomaali. Maalipaikkoihin nähden olisi uskonut lisämaaleja vielä syntyvän, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Tämä tarkoitti sitä, että pisteet tasattiin numeroin 2-2.

Seuraavaksi pelataan kotona

FC Kiiston pelissä riittää edelleen valtavasti parannettavaa ja se näkyy varsinkin hyökkäyspelaamisessa. Tulevat viikot eivät kuitenkaan anna armoa, sillä treenit jäävät todella vähiin kovassa otteluruuhkassa. Näin ollen ajoitukset, kombinaatiot ja muut hyökkäyspään kuviot pitäisi pystyä harjoittelemaan pitkälti taktiikkataulun kautta. Luotto on kuitenkin kova kotiotteluihin, jotka ovat viime vuosina olleet äärimmäisen ikäviä paikkoja vierasjoukkueille. Täytyy myös antaa kiitosta kauden kahdesta ekasta vieraspelistä, sillä onhan kasassa neljä pistettä enemmän kuin viime kaudella vastaavassa tilanteessa. Tästä onkin mukava lähteä pelaamaan Vaasan Kauppikselle, jossa ketsuppipullo saadaan varmasti auki.

Myös kokoonpano tulee olemaan entistä laajempi seuraavissa otteluissa, kun Joel Sunabacka vapautuu pelikiellosta. Tämän lisäksi Aapo Autio saadaan jälleen mukaan rosteriin, minkä lisäksi myös Miika Niemi on kovaa vauhtia liittymässä mukaan harjoituksiin. Myös viime hetkellä Joensuun reissusta pois jäänyt Matias Tiiro on varmasti käytettävissä tulevissa kotiotteluissa. Sen sijaan Riku Jääskän vamman vakavuutta joudutaan vielä jännittämään. Alkuviikko antaa varmasti lisää vastauksia, jolloin ollaan astetta viisaampia.

Kauden ensimmäinen kotipeli on tiedossa lauantaina 21.11. klo 18:30, kun vieraaksi saapuu Espoon EBK/FS. Heti perään sunnuntaina pelataan klo 13:00, kun vieraaksi saapuu AU.