sunnuntai, 22 marraskuu 2020 16:32

Futsal Ykkönen: FC Kiisto nappasi viikonlopulta täydet kuusi pistettä!

FC Kiisto nappasi tilastoidut kuusi pistettä viikonlopulta, kun ohjelmassa oli kotipelit EBK/FS:ta ja AU:ta vastaan.

Lauantaina vieraaksi saapuneet espoolaiset olivat oikeastaan alusta lähtien ongelmissa. Vaikka FC Kiisto ei yltänyt parhaimpaansa, niin tasoero oli nähtävissä. Puoliajalle lähdettiin värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemissa 3-2. Ottelun olisi pitänyt olla ohi ensimmäisen 20 minuutin jälkeen, mutta lepsuilut puoliajan lopussa päästivät vierasjoukkueen mukaan peliin.

Toiselle jaksolle pukuhuoneesta saapui kuitenkin sisuuntunut FC Kiisto ja johto oli parhaimmillaan 6-2. EBK/FS käynnisti vielä kiriä reikäpaidalla pelatessa ja nousi kahden maalin päähän. Aika kuitenkin loppui kesken ja FC Kiisto nappasi ansaitusti pistepotin kotiin.

Ottelu jätti samalla myös paljon parantamisen varaa ja nälkää sunnuntaille, sillä yksikään pelaaja ei ollut tyytyväinen siihen, miten lauantaina pelattiin.

AU jäi jälleen kerran nollille Vaasassa

Sunnuntaina vieraaksi saapui AU, joka oli edennyt voitosta voittoon alkukauden aikana. Alla oli lauantailta 12-4-voitto sarjanousija IK Myranista.

Vaasassa joukkue pudotettiin kuitenkin tylysti takaisin maan pinnalle, sillä alusta lähtien oli nähtävissä, että FC Kiisto on pelipäällä. Työnteko ja pallollinen pelaaminen olivat laadukkaalla tasolla ja AU joutui juoksemaan pallon perässä.

Ensimmäinen jakso olikin täysin FC Kiisto hallussa, eikä vierasjoukkue pystynyt millään murtautumaan maalipaikoille. Isännät olisivat voineet tehdä pari lisääkin, mutta 1-0-tulos puoliajalle oli vähintäänkin oikeutettu.

Toinen jakso sai täydellisen startin, kun kapteeni Lauri Karri otti ohjat omiin käsiinsä ja paukutti upean yksilösuorituksen päätteeksi pallon aivan maalin kattoon.

Lisää tuli reilut 11 minuuttia myöhemmin, kun Matias Träskbäck muutti illan toisellaan lukemiksi 3-0. 

Nämä jäivät myös ottelun loppunumeroiksi, joten FC Kiisto nappasi todellakin täysin ansaitusti kolme pistettä mukaansa. Tämä tarkoittaa samalla myös sitä, että FC Kiisto on kerännyt ottelua kohti eniten pisteitä koko sarjassa. Tämä onkin ainoa tilasto, jolla on tässä kohtaa väliä, kun joukkueilla on eri määrä pelejä pelattuna. Mainittakoon vielä, että FC Kiisto on kohdannut nyt kahden kauden aikana AU:n kolme kertaa ja maaliero on suorastaan mykistävä 20-1, joten joukkue on sopinut täydellisesti keltamustille.

Koko viikonlopun tähti oli Matias Träskbäck, joka palkittiin Kiiston parhaana molemmissa peleissä. Eikä ihme, sillä tekihän viime kauden ykköspyssy kahteen otteluun tehot 3+2.