tiistai, 05 tammikuu 2021 17:34

Futsal Ykkönen: TPK aiheutti FC Kiistolle kauden ensimmäisen tappion

Sunnuntaina nähtiin odotetun kovatasoinen kohtaaminen, kun futsal Ykkösen kärkipäässä keikkuvat FC Kiisto ja TPK iskivät yhteen. 

Jo ennakkoon oli tiedossa, että edessä on varmasti kauden kovin taisto pisteistä, sillä TPK oli loistavassa vireessä ja turkulaiset olivat saaneet reissuun nimekkään rosterin. 

FC Kiisto ei ollut alkuun pelin vaatimalla tasolla, vaan TPK otti ohjat alkuvihellyksen jälkeen. Vierasjoukkue siirtyi ansaitusti johtoon, kun joukkueen erikoistilannekuvio toimi ja pallo löytyi verkon perukoilta.

Keltamustien tasoitus syntyi vain reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun Lauri Karri tarjoili ja Ilari Antila viimeisteli. Tämän jälkeen ote kääntyi isännille ja paikat oli myös lisämaaleihin. Myös TPK sai muutamia paikkoja, mutta enempää osumia ei avauspuoliajalla nähty.

Toisella jaksolla FC Kiisto oli jälleen aivan unessa ensimmäisten minuuttien aikana. Heti kärkeen tuli peräti kolme virhettä ja kirsikkana kakun päälle TPK sai täydellisen lahjamaalin harhasyötön seurauksena. Kuitti oli kuitenkin nopea, sillä Matias Träskbäck nosti nopeasti keltamustat tasoihin.

Harmittavasti TPK vastasi samalla mitalla ja jälleen isäntien harhasyötön seurauksena. 

Tämän jälkeen molemmilla oli omat paikkansa, mutta lopulta TPK oli se, kumpi oli terävämpänä maalipaikassa. 4-2-lukemat jättivät paljon kirittävää loppuhetkille. Kun riskitasot nousivat, niin myös osumia syntyi. Näin ollen loppunumerot kirjattiin lopulta TPK:lle 6-3.

Täysin ansaitusti pistepotti lähti Turkuun, sillä FC Kiiston tekeminen kummankin jakson alussa oli huolimatonta ja kaukana pelin vaatimustasosta. Vaikka peli parani ja paikat olivat myös voittoon, niin kärkikamppailussa ei ole varaa lepsuiluun.

Tästä kuitenkin jatketaan hyvällä itseluottamuksella eteenpäin, sillä olihan kyseessä vasta kauden ensimmäinen tappio. Seuraava koitos on edessä keskiviikkona 6. tammikuuta, kun FC Kiisto matkustaa IK Myranin vieraaksi.